5 φωτογραφίες »

Το αυθεντικό πρωτότυπο του TVR Griffith 200 θα βρεθεί κάτω από το σφυρί.

Αυθεντικό TVR Griffith 200 στο «σφυρί»

2.134 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2020)

Ένα αυθεντικό πρωτότυπο του TVR Griffith 200 θα βρεθεί κάτω από το σφυρί και αναμένεται χωρίς καμία δυσκολία να καταλήξει στα χέρια του νέου του ιδιοκτήτη, αφού το ενδιαφέρον είναι έντονο.

Το αυτοκίνητο που βλέπετε είναι το τρίτο μοντέλο ανάπτυξης του εργοστασίου της TVR, το οποίο φέρει τον αριθμό πλαισίου 200/5/002. Για όσους δεν γνωρίζουν το TVR Griffith 200 αποτελεί τον «παππού» του ομώνυμου roadster της δεκαετίας του '90 και είναι «έργο» της δεκαετίας του 1960 από τον Jack Griffith, ο οποίος αμφισβήτησε τον Carroll Shelby.
 
Επιστρέφοντας στη συγκεκριμένη μονάδα, αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μοναδική που φέρει V8 κινητήρα 4,26 λίτρων, αποτελώντας τη βάση των 261 αυτοκινήτων που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής στη συνέχεια. Μετά το τέλος της καριέρας του ως δοκιμαστικό μοντέλο, ο δεύτερος ιδιοκτήτης αυτού του αυτοκινήτου το κράτησε για 50 χρόνια από το 1968 έως το 2018.
 
Φυσικά στο πέρασμα όλων αυτών των χρόνων το αυτοκίνητο πραγματοποίησε εργασίες αποκατάστασης σε μηχανικά εξαρτήματα αλλά και στο εσωτερικό και πλέον αναμένει αυτόν που θα κάνει την καλύτερη πρόταση για το αποκτήσει. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο RM Sotheby`s.  

Mercedes
test center