6 φωτογραφίες »

Το κινέζικο «Beetle»

6.406 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2021)

Το κινέζικο «Beetle» ονομάζεται Punk Cat και υιοθετεί πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από τον κλασικό σκαραβαίο της Volkswagen, αν και πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Όταν η Volkswagen σταμάτησε την παραγωγή του Beetle το 2019, οι φήμες έκαναν λόγο πως το θρυλικό μοντέλο θα επιστρέψει στο μέλλον ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό τετράθυρο αυτοκίνητο με ρετρό σχεδίαση. Αυτή την ιδέα φαίνεται πως ενστερνίστηκε η ORA, θυγατρική εταιρεία της Great Wall και για αυτό παρουσίασε το νέο Punk Cat.

Όπως μπορείτε να δείτε, το μοντέλο έχει εμπνευστεί από το πρώτο κλασικό Beetle, αφού τo νέο μοντέλο της ORA έχει και αυτό στρογγυλά εμπρός φωτιστικά σώματα, πολλές λεπτομέρειες από χρώμιο πάνω στο αμάξωμα, μυώδεις θόλους, οβάλ πίσω φώτα και μεγάλους προφυλακτήρες τόσο μπροστά όπως και πίσω. Μια μεγάλη διαφορά είναι πως το μοντέλο της ORA έχει τέσσερις πόρτες αντί για τις δυο θύρες του Beetle, ενώ εξοπλίζεται με μεγάλες ζάντες αλλά και δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς.

Ρετρό σχεδίαση έχει και το εσωτερικό του οχήματος, ωστόσο οι ομοιότητες με τον σκαραβαίο είναι λίγες, μιας και το αυτοκίνητο έχει εμπνευστεί από το Futurist concept της φίρμας. Παρά ταύτα δεν λείπουν οι λεπτομέρειες χρωμίου, το ρετρό τιμόνι, τα καθίσματα θυμίζουν άλλες εποχές ενώ θα υπάρχουν πολλά φυσικά μπουτόν.

Η ORA ισχυρίζεται ότι το ηλεκτρικό της αυτό μοντέλο είναι μια «μηχανή χρόνου» που θα μεταφέρει τους επιβάτες «στην εποχή των πριγκιπισσών». Αυτό πιθανότατα συνεπάγεται πως η μάρκα έχει βάλει ως στόχο να γίνει το μοντέλο ελκυστικό στις νεαρές γυναίκες.

Πληροφορίες σχετικά με την αυτονομία και την ισχύ που θα προσφέρει δεν υπάρχουν. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο πως θα εξοπλιστεί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 145 ίππων και 210 Nm ροπής και θα υπάρχει επιλογή μεταξύ δύο μπαταριών με χωρητικότητα 47,8 και 59,1 kWh. H αυτονομία με την μεγαλύτερη μπαταρία θα φτάνει τα 500 χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη τελική ταχύτητα που θα μπορεί να «πιάσει» το αυτοκίνητο θα είναι 150 χλμ./ώρα.
 

NEO TRAFIC
skoda