Οι φωτογραφίες είναι ιδιοκτησία του Autoplus.fr
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι φωτογραφίες είναι ιδιοκτησία του Autoplus.fr

Aυτοκίνητα-ρουφιάνοι θα ελέγχουν αν τηρείς τον ΚΟΚ 24 ώρες/μέρα

46.634 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2022)

Η Γαλλία, με την βοήθεια ιδιωτικών εταιρειών, θα βάλει στους δρόμους 450 αυτοκίνητα με κάμερες-ραντάρ που θα καταγράφουν τις παραβάσεις του ΚΟΚ.

Ένας καλός τρόπος που έχει η Τροχαία για να μπορεί να ελέγχει, αν οι οδηγοί τηρούν τον ΚΟΚ και τα όρια ταχύτητας είναι η εγκατάσταση καμερών στο οδικό δίκτυο. Μετά από λίγο καιρό όμως, οι οδηγοί μαθαίνουν ή αναγνωρίζουν σε ποια σημεία βρίσκονται οι κάμερες και έτσι μειώνουν την ταχύτητα του αυτοκινήτου τους για λίγα μέτρα και μετέπειτα επιταχύνουν, γνωρίζοντας πως η κάμερα βρίσκεται πίσω τους και δεν μπορεί να τους «γράψει».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αυτοκίνητα με κάμερες θα καταγράφουν τους οδηγούς

Λύση στο πρόβλημα αυτό έρχονται να δώσουν οι κάμερες-ραντάρ που εγκαθίστανται πάνω σε «πολιτικά» αυτοκίνητα, πριν αυτά βγουν στους δρόμους με σκοπό να «συλλέξουν» παραβάσεις. Οι κάμερες αυτές ελέγχουν τις κινήσεις των οδηγών και, σε περίπτωση που κάποιος παραβιάσει τον ΚΟΚ, έχουν την δυνατότητα να στέλνουν την πινακίδα του παραβάτη και πληροφορίες για το τι συνέβη στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα.

450 αυτοκίνητα αυτά θα κυκλοφορούν κάθε μέρα

Η γαλλική κυβέρνηση ανέθεσε σε ιδιωτικές εταιρείες να βάλουν τέτοια αυτοκίνητα στους δρόμους και υπολογίζεται πως, συνολικά, από τα τέλη του 2021, κυκλοφορούν στους δρόμους της Γαλλίας 450 αυτοκίνητα με τέτοιες κάμερες-ραντάρ. Οι εταιρείες μάλιστα αναζητούσαν παλαιότερα εργαζόμενους για να οδηγούν τα αυτοκίνητα αυτά, προσφέροντας μηνιαίο μισθό 1.800 ευρώ. Οι υποψήφιοι χρειαζόταν απλά να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο, άδεια οδήγησης για τουλάχιστον τρία χρόνια και να μπορούν να οδηγούν σερί για 5μιση ώρες τις καθημερινές, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Έχουν πάνω τους κάμερες, ραντάρ και άλλες συσκευές

Θα πίστευε κανείς πως τα αυτοκίνητα που θα έχουν εγκατεστημένες τέτοιες κάμερες θα ξεχωρίζουν ανάμεσα στα υπόλοιπα, όμως κάτι τέτοιο είναι δεν είναι τόσο εύκολο αφού, αφενός τα αυτοκίνητα αυτά είναι mainstream μοντέλα που κυκλοφορούν ευρέως στην Γαλλία (π.χ. Citroen Berlingo, Peugeot 308, Peugeot 208, Dacia Sandero και Renault Megane) και αφετέρου οι κάμερες-ραντάρ είναι εγκατεστημένες μέσα στην καμπίνα. Σίγουρα πάντως, αν είναι κάποιος πολύ προσεκτικός θα δει ότι πίσω από το μπροστινό παρμπρίζ υπάρχουν τρεις κάμερες, με την μια από αυτές να βρίσκεται στο κέντρο και να είναι αρκετά μεγάλη σε μέγεθος ενώ, ακόμη, η μπροστινή πινακίδα κυκλοφορίας είναι ελαφρώς διαφορετική, αφού από κάτω βρίσκεται ένα ακόμη ραντάρ. Στο πίσω παρμπρίζ υπάρχει μια συσκευή υπέρυθρης ακτινοβολίας που επιτρέπει την αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων που βρίσκονται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Αναμένεται να δεκαπλασιαστούν τα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζεται πως τα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα θα εκτιναχθούν από 1,5 εκατομμύριο τον χρόνο σε 12 εκατομμύρια, αν και προς το παρόν δεν έχουν προκύψει στοιχεία από τις γαλλικές Αρχές.

«Έκαψες» κόκκινο; Πρόστιμο χωρίς να το καταλάβεις!
- Αυτοκίνητα με κάμερες θα καταγράφουν τους οδηγούς 24/7
- Οι «ρουφιάνοι» δεν θα αναγνωρίζονται εύκολα
- Θα βρίσκονται συνέχεια στους δρόμους είτε είναι ΣΚ είτε αργίες
Θέλετε να έρθουν τα αυτοκίνητα αυτά και στην Ελλάδα για να βοηθήσουν την Τροχαία; Θα είχαν αποτέλεσμα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto