Αυτόνομες Mercedes θα κινούνται σε λίγους μήνες σε κάποιους δρόμους του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, αποτελώντας το νέο μεγάλο πρότζεκτ της Daimler και της Bosch.

Αυτόνομες S-Class από τις Daimler και Bosch

3.091 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2018)

Αυτόνομες Mercedes θα κινούνται σε λίγους μήνες σε κάποιους δρόμους του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, αποτελώντας το νέο μεγάλο πρότζεκτ της Daimler και της Bosch.

Το πρόγραμμα των δύο γερμανικών εταιρειών που θα ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2019, θα χρησιμοποιεί τις S-Class της Mercedes, οι οποίες θα έχουν εξοπλιστεί με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 και 5. Ομάδες τόσο από τη Daimler όσο και από τη Bosch είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη των αλγορίθμων που θα χρησιμοποιηθούν από το στόλο των αυτοκινήτων. Παράλληλα η Bosch θα είναι υπεύθυνη για την παροχή υλικού, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων και μονάδων ελέγχου.
 
Αυτό που θέλουν να πετύχουν οι δύο εταιρείες μέσω του συγκεκριμένου πρότζεκτ είναι να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια, τη ροή της κυκλοφορίας στις πόλεις και να δημιουργήσουν ένα μικρό οδικό δίκτυο σύμφωνα με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο μέλλον.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Bosch, Tim Wieland, οι εταιρείες δεν έχουν ακόμη καθορίσει πόσα οχήματα θα αποτελέσουν το στόλο ούτε τις ώρες λειτουργίας τους.
 
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Daimler και η Bosch συνεργάζονται για αυτόνομες τεχνολογίες, καθώς εδώ και πολλά χρόνια και αναπτύσσουν την τεχνολογία τόσο στα γραφεία τους στη Στουτγάρδη όσο και στη Silicon Valley. Κατά το παρελθόν οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει έναν αυτοματοποιημένο πιλοτικό σταθμό στάθμευσης στο Πεκίνο. Τέλος να αναφέρουμε πως οι Daimler και Bosch υπέγραψαν συμφωνία με την Nvidia που θα τους προμηθεύσει την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που έχει κατασκευάσει, η οποία ονομάστηκε Drive Pegasus και θα χρησιμοποιηθεί για μελλοντικά αυτόνομα μοντέλα.   

Mercedes
moto