Το επόμενης γενιάς Nissan GT-R είναι σχεδόν βέβαιο πως θα συνδυάζει ηλεκτροκίνηση με αυτόνομη οδήγηση

Το επόμενης γενιάς Nissan GT-R είναι σχεδόν βέβαιο πως θα συνδυάζει ηλεκτροκίνηση με αυτόνομη οδήγηση

Αυτόνομο το επόμενο GT-R

2.447 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2016)

Η R36-γενιά του Nissan GT-R είναι σχεδόν βέβαιο πως θα λάβει κάποια μορφή αυτόνομης οδήγησης και μία από τις χρήσεις της, θα είναι να διδάξει τους ιδιοκτήτες πώς να οδηγούν καλύτερα.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας του σχεδιασμού του Nissan GT-R, Ponz Pandikuthira, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε περιοδικό του Τόκιο, δήλωσε ότι η αυτόνομη τεχνολογία δεν θα μειώσει τη συμμετοχή του οδηγού. Αυτή ή δήλωση ήταν μια σαφή ένδειξη πως στο επόμενο GT-R είναι πολύ πιθανό να διαθέτει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. 
Χαρακτηριστικά ο κ. Pandikuthira είπε πως αγαπάει την οδήγηση όπως όλοι μας και για αυτό το λόγο μπορεί να μας διαβεβαιώσει πως η αυτόνομη οδήγηση στα πιο συναρπαστικά αυτοκίνητα της Nissan, θα αποτελούν συμπλήρωμα του οδηγού και δεν θα του αφαιρούν τη διασκέδαση. 
Παράλληλα έδωσε ένα παράδειγμα κατά το οποίο το GT-R θα μπορούσε να δείχνει στον οδηγό πως θα οδηγούσε καλύτερα μέσα σε μια πίστα. Θα του υποδείκνυε τις σωστές γραμμές, θα βοηθούσε με το χειρισμό του τιμονιού στις στροφές, κάνοντας έτσι τον χρήστη γρηγορότερο και καλύτερο οδηγό. Το κορυφαίο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας αναμένεται να χρησιμοποιεί για την κίνησή του κάποια μορφή ηλεκτρικής ενέργειας και σε συνδυασμό με τα αυτόνομα συστήματα, θα είναι το πρώτο sportscar παραγωγής που θα διαθέτει και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center