Το 2025 είναι στόχος της μάρκας οι μισές της πωλήσεις να αφορούν αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Κατοχύρωσε νέες ονομασίες η Volvo

2.438 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2018)

Τα ονόματα Β4 και Β5 κατοχύρωσε η Volvo με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

To γεγονός ότι η Volvo σχεδιάζει το μέλλον της με βάση τους ηλεκτροκινητήρες δεν είναι μυστικό. Ήδη έχουν αναπτυχθεί φήμες ότι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο θα φτάσει το επόμενο έτος σαν hatchback ενώ ο CEO της μάρκας, Ηakan Samuelsson έχει ξεκαθαρίσει σε δηλώσεις του αφενός ότι η τωρινή γενιά turbo κινητήρων θα είναι η τελευταία που θα φτιάξει η μάρκα και αφετέρου ότι το 2025 είναι στόχος της μάρκας οι μισές της πωλήσεις να αφορούν αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

 
Πληροφορίες που έρχονται τις τελευταίες μέρες αναφέρουν πως η Volvo έσπευσε να κατοχυρώσει τις ονομασίες B4 AWD και XC60 B5 AWD, με την αποκρυπτογράφηση τους να είναι σχετικά εύκολη. Τα Β4 και Β5 πιθανότητα αφορούν τους ηλεκτροκινητήρες κινητήρες με το B να προέρχεται από το Βattery (μπαταρία) και τον αριθμό που βρίσκεται δίπλα να αναφέρεται στην ισχύ του ενώ το AWD σημαίνει φυσικά ότι και οι δύο αυτές εκδόσεις θα είναι τετρακίνητες. Nα σημειώσουμε πως η ονομασία Β για τα μοτέρ δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί από την μάρκα, καθώς με το ίδιο γράμμα συνήθιζε να ονομάζει τους κινητήρες της η εταιρεία και στο μακρύ παρελθόν.

Η Volvo τηρεί σιγή ιχθύος ακόμα, ωστόσο πηγές από το στρατόπεδο της μάρκας δεν διαψεύδουν τα δημοσιεύματα ότι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019.

Εσείς τι λέτε; Tι ετοιμάζει η Volvo;

Hyundai
OPEL