11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Χάρη στη μεγάλη του μπαταρία, το Audi Q4 προσφέρει τη μεγαλύτερη αυτονομία. Με μία φόρτιση κάνει γύρω στα 450 χλμ..

Κινητήρες, εσωτερικό-χώροι

32.771 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2021)

Κινητήρες-Αυτονομία: Top αυτονομία το Q4, καλύτερες επιδόσεις το UX

Μικρή αυτονομία για το Lexus UX 300e, αλλά το συγκρατημένο βάρος  βοηθά στη ζωντάνια των επιδόσεών του. Η τελική περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα, όπως σε Q4 και EQA.

Μικρή αυτονομία για το Lexus UX 300e, αλλά το συγκρατημένο βάρος βοηθά στη ζωντάνια των επιδόσεών του. Η τελική περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα, όπως σε Q4 και EQA.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Και τα τρία μοντέλα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και η αυτονομία τους έχει μεγάλη σημασία. Οι ηλεκτροκινητήρες των Audi και Lexus έχουν την ίδια ακριβώς απόδοση (204 άλογα), το γερμανικό μοντέλο έχει όμως ελάχιστα μεγαλύτερη ροπή (310 Nm) και ξεχωρίζει γιατί το μοτέρ του είναι τοποθετημένο πίσω και κινεί φυσικά τους πίσω τροχούς. Από την άλλη, η Mercedes EQA έχει 190 άλογα, αλλά αρκετή περισσότερη ροπή (375 Nm). Συνεχίζοντας, το Audi Q4 είναι με διαφορά το βαρύτερο μιας και έχει τη μεγαλύτερη μπαταρία: Οι 82 kWh του εξασφαλίζουν και τη μεγαλύτερη πραγματική αυτονομία, η οποία γυροφέρνει τα 450 χιλιόμετρα.  Το Lexus στον αντίποδα έχει τη μικρότερη μπαταρία και αναπόφευκτα η πραγματική του αυτονομία δεν ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα. Συγκριτικά όμως είναι ελαφρύ και προσφέρει τις πιο δυναμικές επιδόσεις από στάση και εν κινήσει. Και τέλος, η Mercedes EQA 250 βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα από τα δύο τόσο σε ότι αφορά τις επιδόσεις, κυρίως όμως με την πραγματική της αυτονομία, που σύμφωνα με τις μετρήσεις μας είναι γύρω στα 370 χιλιόμετρα σε μικτές πάντα συνθήκες.
 
Εσωτερικό-Χώροι: Premium προσανατολισμός και για τα 3
Η premium υλοποίηση, η ποιότητα των υλικών και το φινίρισμα στην καμπίνα του Q4 έχουν φυσικά τη σφραγίδα της Audi. Το σύνολο χαρακτηρίζεται από τις «καθαρές» γραμμές του οδηγοκεντρικού ταμπλό, τη στιβαρότητα, αλλά και την κεντρική οθόνη των 10,1 ιντσών για το χειρισμό του infotainment. Η εξοικείωση έρχεται γρήγορα, ενώ σχεδόν όλες οι λειτουργίες ελέγχονται και από το τιμόνι που διαθέτει κυρίως κουμπιά αφής. ¶λλα στοιχεία που τραβούν την προσοχή είναι φυσικά o ψηφιακός και διαμορφώσιμος πίνακας οργάνων, ο μικρός by wire επιλογέας του κιβωτίου μιας σχέσης, η αιωρούμενη κονσόλα, οι πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα και ο ξεχωριστός κλιματισμός για τους πίσω επιβάτες.

Πολύ πιο εντυπωσιακή είναι η εικόνα στην καμπίνα του Lexus UX χάρη στον τρόπο που έχουν συνδυαστεί  οι αιχμηρές γραμμές με την πολυτελή και high-tech εικόνα. ¶μεσα αντιληπτή είναι η υψηλή απτή ποιότητα από την χρήση κορυφαίων υλικών, αλλά και η προσοχή στη λεπτομέρεια, που προκύπτει από την λειτουργία των διακοπτών μέχρι την παραδοσιακή τεχνική Sashiko (εφαρμόζεται για την ραφή των στολών τζούντο)  που έχει χρησιμοποιηθεί για τις δερμάτινες επενδύσεις. Μια χαρακτηριστική λεπτομέρεια έχει να κάνει με το touchpad, που υπάρχει ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα και που χρησιμεύει ως ένας ακόμη τρόπος λειτουργίας (πέρα της οθόνης αφής και της ομιλίας) του συστήματος infotainment.

Τouchpad διαθέτει και η Mercedes EQA, αλλά κατά τα ψέματα, την παράσταση κλέβουν οι 2 παράλληλες ψηφιακές οθόνες των 10,25 ιντσών (7,25`` οι στάνταρ), οι εντυπωσιακοί αεραγωγοί και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, που αλλάζει ανάλογα τα γούστα. Όλα είναι ψηφιακά, ενώ η ποιότητα ξεχωρίζει: Τα ευγενή και μαλακά πλαστικά κυριαρχούν, η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι αισθητή και αυτό που εισπράττεις στην καμπίνα είναι ανάλογο των προσδοκιών από ένα μοντέλο της Mercedes.

Πιο ευρύχωρο το Audi Q4
Εκμεταλλευόμενο στο έπακρο την υπεροχή του σε μήκος και μεταξόνιο, το Audi Q4 μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση ακόμα και 5 ενήλικες, που έχουν πρόσβαση στο όχημα μέσω θυρών, που έχουν μεγάλο άνοιγμα. Μεγάλος είναι και ο χώρος αποσκευών, με το Q4 να προσφέρει 520 λτ. (έναντι 367 λτ. του UX και 340 λτ. της EQA) και ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα και μάλιστα με τηλεχειρισμό. Το ηλεκτρικό Lexus προσφέρει ανάλογο χώρο για τα γόνατα με την EQA, αλλά η καμπίνα του είναι η πιο στενή και είναι η πιο μπιχτοκέφαλη από τα τρία.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
NISSAN