Μόνο στο AutoΤρίτη: Οι «μαγκιές» του 2018!

33.683 Επισκέψεις στο άρθρο

Στο AutoΤρίτη είμαστε περήφανοι για τις φετινές «μαγκιές» μας. Γιατί να τις κρύψουμε άλλωστε;

Το 2018 είναι μια χρονιά-σταθμός για το AutoΤρίτη, το οποίο συμπλήρωσε ένα τέταρτο του αιώνα εβδομαδιαίας παρουσίας στον χώρο της αυτοκίνησης. Τίποτε δεν είναι τυχαίο όμως. Για να καταφέρνεις όχι απλώς να μένεις «όρθιος», αλλά να εξελίσσεσαι και να μεγαλώνεις, χρειάζεται να κάνεις καλώς εννοούμενες «μαγκιές», πράγματα διαφορετικά και καινοτόμα, θέματα, δοκιμές και έρευνες, που κανένας ανταγωνιστής σου δεν πραγματοποιεί. Στο AutoΤρίτη είμαστε περήφανοι για τις φετινές «μαγκιές» μας. Γιατί να τις κρύψουμε άλλωστε;

Mega Tests
Τεύχος 11/2018 - Elk Test

To AutoΤρίτη καθιέρωσε το ELK TEST ή τεστ αποφυγής ταράνδου. Είναι η πιο σημαντική δοκιμασία αξιολόγησης της ενεργητικής ασφάλειας ενός μοντέλου, όντας μια τυποποιημένη διαδικασία απότομης αποφυγής εμποδίου. Έχει ως βασικό σκοπό της να αναδείξει την συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου στην περίπτωση που επιχειρήσει απότομο ελιγμό αποφυγής εμποδίου με αρκετά χιλιόμετρα. Η αρχή έγινε στο τεύχος 11/2018 με την κατηγορία των μικρών για να ακολουθήσουν τα:
  • Μικρά SUV στο τεύχος 18
  • Μικρομεσαία SUV στο τεύχος 24
  • GTi στο τεύχος 28
  • Μικρομεσαία στο τεύχος 41
Τεύχος 43/2018 - Η Μέθοδος του Ταμερλάνου
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετρήσαμε με ειδικό τρόπο την πραγματική χωρητικότητα των πορτ μπαγκάζ στα μικρομεσαία οικογενειακά χάτσμπακ. Γιατί και εκεί άλλα λένε οι κατασκευαστές και άλλα ισχύουν στην πράξη. Αυτά στο τεύχος 43 ενώ στο τεύχος 49 μετρήσαμε τα μικρομεσαία SUV. 

Τεύχος 27/2018 - Test Ανεσης
Η υποβάλλαμε στην απόλυτη δοκιμασία άνεσης τα μικρομεσαία SUV δοκιμάζοντας στο τεύχος 27 σε ποιο μοντέλο δε θα χυθεί ο καφές σου, όταν περνάς πάνω από μια λακούβα ή ένα «σαμαράκι». Εξετάσαμε εμπεριστατωμένα την ανάρτηση, το θόρυβο, αλλά και τα κομφόρ που διαθέτουν τα μοντέλα αυτά. Στο τεύχος 45 ακολούθησαν τα μικρομεσαία οικογενειακά.

Τεύχος 20/2018 - Test Οικονομίας
Στο τεύχος 20 «μετρήσαμε» την πραγματική κατανάλωση των βενζινοκίνητων μικρών crossover/SUV και στο τεύχος 40 των μικρομεσαίων οικογενειακών, μαθαίνοντας πόσα καίνε με ταχύτητα 80, 100, 120, 130 και 140 χλμ./ώρα!

Τεύχος 47/2018 - Test Φώτων
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε δοκιμή φώτων σε πραγματικές συνθήκες. Στο τεύχος 47 δοκιμάσαμε τα φώτα 18 μικρομεσαίων SUV και κάναμε τη νύχτα… μέρα με φώτα αλογόνου, Bi LED και Xenon!

Πρώτες Δοκιμές - Αποκλειστικότητες
Πάνω από 50 special δοκιμές και αποκλειστικότητες είχε και φέτος το AutoΤρίτη, το περιοδικό που δοκιμάζει πρώτο όλα τα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς. Από mainstream και ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι supercars και πολυτελείς λιμουζίνες δοκιμάστηκαν και φέτος στο Auto Τρίτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα: Ford Fiesta, Honda Civic Type R, Ford EcoSport, Audi A8, Hyundai i30 Fastback, Hyundai i30 N, SEAT Arona, Hyundai i20, Kia CEED, VW Toureg, Nissan LEAF, Hyundai KONA, Audi A7 Sportback, Mercedes CLS, DS 7 Crossback και φυσικά Ford Focus μαζί με συγκριτικό τεστ απέναντι σε όλους τους ανταγωνιστές του. Συγκρίναμε επίσης της McLaren 720S με την Porsche 911 GT2 RS, καθώς και την Mercedes G500 με το νέο Jeep Wrangler! To Αuto Τρίτη επίσης οδήγησε σε αποκλειστικότητα την πιο θρυλική έκδοση της Mustang, την BULLITT. 

Από το R8 στην i8 

Mέσα στο 2018 συμπληρώθηκε ο πρώτος χρόνος της special έκδοσης, η οποία ανά 4 τεύχη αφορά μόνο τα premium μοντέλα της αγοράς. Έτσι από το εξώφυλλο με την πρώτη δοκιμή του συναρπαστικού Audi R8 στο τεύχος 43 του 2017 φτάσαμε στην πρώτη δοκιμή της «διαστημικής» BMW i8 Roadster στο τεύχος 42 του 2018!

Δώρα και Διαγωνισμοί
Ούτε φέτος έλειψαν φυσικά οι μεγάλοι διαγωνισμοί και τα πλούσια δώρα. Χάρη στο μεγάλο διαγωνισμό BEST CAR 2018, 4 τυχεροί συμμετέχοντες που ψήφισαν για το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς, κέρδισαν για ένα χρόνο, 1 Ford Fiesta ST, 1 Jeep Compass, 1 Opel Grandland X και 1 Skoda Karoq. Για το BEST CAR 2019 οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν 1 Audi A1 Sportback, 1 Ford Focus, 1 Kia CEED και μια Mercedes A-Class, που της μιλάς και εκτελεί τις εντολές σου! Για τα 25 χρόνια του Auto Τρίτη ήδη ένας τυχερός αναγνώστης που πήρε μέρος στο σχετικό διαγωνισμό και κέρδισε ένα Ford Focus για να το οδηγεί με 0 έξοδα για 6 μήνες.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center