• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H BMW απαντά στα μικρά SUV με την Χ2.

BMW X2: Η αντεπίθεση της BMW

Διαβάστηκε από 6042 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/3/2018
 

BMW X2 εναντίον Mercedes GLA: Ποιος κερδίζει στη μάχη με το ίδιο νόμισμα;

Η BMW είχε πάντοτε τη λύση σε όλα τα ζητήματα. Όμορφα αυτοκίνητα οι άλλοι; Πισωκίνητα η BMW. Γρήγορα αυτοκίνητα οι άλλοι; Πισωκίνητα η BMW. Premium αυτοκίνητα οι άλλοι; Πισωκίνητα η BMW. Όμως η Mercedes GLA τα άλλαξε όλα αυτά. Τι κάνει αυτή τη φορά η ΒΜW;

Αυτή τη φορά η BMW δεν απαντάει με πίσω κίνηση. Θα σπεύσουν πολλοί να πουν πως πέρασε η μπογιά της πίσω κίνησης, όμως εδώ το πρόβλημα είναι αλλού. Σε μία κατηγορία που είναι φθηνότερη από τον πυρήνα των μοντέλων της μάρκας, σε μία κατηγορία που μπαίνουν αγοραστές από άλλες, συχνά όχι premium μάρκες, και σε μία κατηγορία που η εμφάνιση και οι επιδόσεις μετράνε περισσότερο, η πίσω κίνηση έχει μικρή ή καμία αξία.

Σε αυτή την κατηγορία η Mercedes ισοπέδωσε τον ανταγωνισμό με την GLA. Στα μικρά premium SUV τόσο η BMW όσο και η Audi πήγαν «παραδοσιακά». Δηλαδή ένα κλικ μικρότερο από το αμέσως πιο πάνω, κυρίως μοντέλο. Η X1 και το Q3, λίγο μικρότερες από τα Χ3 και Q5, αλλά τίποτε διαφορετικό. Η GLA από την άλλη, πήρε ένα πετυχημένο προσθιοκίνητο μικρομεσαίο, το «σήκωσε» από το έδαφος και το λανσάρισε ως το μικρό SUV της μάρκας με έμφαση στην ποιότητα και την αισθητική.

Η Audi απάντησε με το Q2, το πρώτο πραγματικά καινοτόμο Audi τα τελευταία χρόνια, ενώ η BMW τώρα απαντάει με την Χ2. Ένα SUV βασισμένο σε ένα προσθιοκίνητο μικρομεσαίο, με έμφαση στην ποιότητα και την αισθητική. Απαντάει στην GLA με το ίδιο νόμισμα.

Η Χ2, παρά την μηχανολογική συγγένεια με την τελευταίας γενιάς Χ1 (η πρώτη γενιά ήταν πισωκίνητη), δεν της μοιάζει εξωτερικά καθόλου. Η Χ2 κάνει και αυτή χρήση της πλατφόρμας του Mini, έχει όμως χαμηλό προφίλ, σχεδόν μηδενικές εκτός δρόμου βλέψεις και εστιάζει σε όλα αυτά που πλέον θέλουν οι αγοραστές των SUV, δηλαδή τα πάντα εκτός της τετρακίνησης, και ας υπάρχει στη λίστα των τεχνικών χαρακτηριστικών.

Αν και αρχικά η νέα X2 είναι μόνο δίλιτρη, τα 1500άρια της Χ1 (και του Mini) θα φτάσουν μέχρι το τέλος του  χρόνου και έτσι η σύγκριση επί ελληνικού εδάφους θα είναι πιο άμεση. Μέχρι τότε όμως, και δεδομένου ότι η βάση της GLA, η A-Class έχει νέα γενιά, περιμένουμε να δούμε και την απάντηση της Mercedes.

Ως τότε όμως εσείς ποιο μοντέλο προτιμάτε; Την Χ2 ή την GLA; Με την πίσω κίνηση εκτός, ποιο από τα δύο αυτοκίνητα θέλετε; Και τελικά ποιο είναι τώρα το κριτήριο επιλογής; Θα είναι η BMW πάλι πιο οδηγοκεντρική;

Tags: BMW
 
Σχολιάστε την είδηση 6 σχόλια

Κάντου το καλύτερο πλύσιμο με 5 κινήσεις!

Πρώτη Δοκιμή: Νέο Citroen C5 Aircross

Mercedes C-Class Vs ΒMW Σειρά 3

Αποκλειστικό: Νέο Renault Captur

Η κίνηση στους δρόμους

Δίνεις δόση ή ντούκου;

Γκάζια και γοητεία χωρίς βενζίνη! Σε χαλάει;

Πως να καθυστερήσεις ή και να σταματήσεις τους κλέφτες;

Diesel και LPG! Κουμπώνει;

Πολέμησε τους εχθρούς του χρώματος!

Κολλάει το σασμάν;

Αμορτισέρ: check ή αντικατάσταση;

Το αντί-S2000 της Hyundai

Νέο C5 Aircross με 130 PS από 22.550 ευρώ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

CITROEN: Νέο C5 Aircross με 130 PS από 22.550 ευρώ

FORD: Δείτε το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα MyFiesta

RENAULT: CAPTUR & CLIO στην πιο δελεαστική τιμή, με όφελος έως 2.000€!

MITSUBISHI: Ατοκο χρηματοδοτικό: 0% επιτόκιο, 100€/μήνα

PEUGEOT: Ανανεωμένο 208 από 13.200€

SKODA: Skoda Fabia από 11.280€

Ψηφίστε και κερδίστε 4 μοτοσυκλέτες

περισσότερα »