bZ4X θα ονομάζεται το νέο ηλεκτρικό της Toyota
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

bZ4X θα ονομάζεται το νέο ηλεκτρικό της Toyota

2.830 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2021)

Το νέο ηλεκτρικό crossover της Toyota που θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες θα ονομάζεται ΒZ4Χ και πιθανότατα θα έχει μέγεθος αντίστοιχο του RAV4. Πώς θα ονομαστούν τα υπόλοιπα ηλεκτρικά που ετοιμάζει η φίρμα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Απέχουμε λίγες μέρες από το ντεμπούτο του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Toyota της σειράς BZ, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 19 Απριλίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Tο γαλλικό περιοδικό L` Argus έχει τις πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με το ποιο θα είναι το πλήρες όνομά του αλλά και πως θα ονομαστούν τα υπόλοιπα μοντέλα που ετοιμάζει η Toyota.

Oι Γάλλοι αναφέρουν πως το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της σειράς Beyond Zero θα λέγεται BZ4X. Tα πρώτα δύο γράμματα, όπως καλά καταλάβατε, είναι τα αρχικά γράμματα της γκάμας «Βeyond Zero», το «Χ» δείχνει πως πρόκειται για ένα crossover και ίσως πως θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης, ενώ ο αριθμός «4» αφορά το μέγεθος του αυτοκινήτου. Αν λάβουμε υπόψη πως υπάρχει το RAV4, το BZ4X θα έχει πιθανότατα το ίδιο μέγεθος με το γνωστό μας αυτό μοντέλο της Toyota.

To νέο Toyota ΒΧ4Χ λέγεται πως θα προσφέρει ισχύ από 110 έως 220 άλογα, με την σπορ έκδοση που θα λάβει να έχει ιπποδύναμη 300 ίππων. Πηγή για την κίνηση του οχήματος θα είναι μια μπαταρία, η χωρητικότητα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστή και ένας ή δύο ηλεκτροκινητήρες. Τις δικές τους εκδόσεις πάνω στο μοντέλο αυτό αναμένεται να παρουσιάσουν στο μέλλον τόσο η Subaru όσο και η Lexus.

Οι υπόλοιπες ονομασίες των μοντέλων της Toyota θα είναι BZ1, BZ2, BZ2X, BZ3, BZ4 και BZ5. Το BZ1 θα είναι το μικρότερο σε μέγεθος ηλεκτρικό μοντέλο, ωστόσο από εκεί και πέρα, το τοπίο είναι θολό για το ποια τακτική θα ακολουθήσει η Toyota στην ονοματοδοσία, αφού ανάμεσα στα ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα θα βρίσκονται και δύο van.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING SEAT
NISSAN