2 φωτογραφίες »

Βαριά «ντυμένο» σε δοκιμές το νέο Jeep Grand Cherokee (+vid)

2.744 Επισκέψεις στο άρθρο (21/4/2021)

To νέο Jeep Grand Cherokee βρέθηκε να δοκιμάζεται στις ΗΠΑ και αποδεικνύεται πως θα προσφερθεί και μια εξηλεκτρισμένη έκδοση. Δείτε το video.

Παρκαρισμένο και κάτω από βαρύ καμουφλάζ συνελήφθη το νέο Jeep Grand Cherokee που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2022. Οι κατάσκοποι βρήκαν το αυτοκίνητο να δοκιμάζεται στο Κολοράντο των ΗΠΑ σε μεγάλο υψόμετρο και εάν είναι κάτι που πρόσεξαν, αυτό αφορά πως όταν ο άνθρωπος της Jeep το έβαλε μπροστά και έφυγε, δεν ακούστηκε κάποιος ήχος κάτω από το καπό του μοντέλου.

Με δεδομένο πως γνωρίζουμε πως το αυτοκίνητο έχει χτιστεί πάνω στην Giorgio πλατφόρμα του πρώην FCA Group, που χρησιμοποιούν επίσης μοντέλα όπως η Μaserati Levante και η Alfa Romeo Stelvio, το Jeep Grand Cherokee που συνελήφθη ήταν Plug-in υβριδικό, αφού το ιταλικό δάπεδο Giorgio δεν μπορεί να υποστηρίξει αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.

Οι πληροφορίες που έχουμε αυτή την στιγμή για τα κινητήρια σύνολα με τα οποία θα εξοπλιστεί το Grand Cherokee είναι ελάχιστα, ωστόσο λίγες εβδομάδες πριν, το ανανεωμένο Compass έκανε ντεμπούτο με δύο 4xe Plug-in υβριδικές εκδόσεις που συνδυάζουν έναν κινητήρα 1,3 λίτρων βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα 60 ίππων με συνολική απόδοση –ανάλογα με την έκδοση- από 190 έως και 240 ίππους, δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για έως και 50χλμ., εκπομπές CO2 από 44 έως 47 g/km και κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, όποια στιγμή απαιτηθεί ή το επιλέξει ο οδηγός.

Η Plug-in υβριδική έκδοση του Grand Cherokee ίσως συνδυαστεί με ένα μεγαλύτερης χωρητικότητας μοτέρ βενζίνης ώστε να είναι μεγαλύτερη η απόδοση του συνόλου, ενώ φυσικά θα υπάρχουν στην γκάμα και μεγάλου κυβισμού κινητήρες για την αγορά των ΗΠΑ.
 

Toyota
moto