3 φωτογραφίες »

To νέο Τοyota Yaris.

Βασισμένο στο Toyota Yaris το επόμενο Mazda 2;

4.059 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2020)

Έντονη είναι η φημολογία πως το νέας γενιάς Mazda 2 θα βασιστεί εξ ολοκλήρου πάνω στο Toyota Yaris και θα υιοθετήσει το υβριδικό του κινητήριο σύνολο.


Το 2021 θα είναι πιθανότατα μια χρονιά στην οποία η Mazda θα προσπαθήσει να επωφεληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τις πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων που παρουσίασε τα προηγούμενα χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε κάποιο νέο μοντέλο από την ιαπωνική φίρμα μέχρι τους πρώτους μήνες του 2022, όταν και θα δούμε το νέας γενιάς Mazda 2.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, το νέας γενιάς μικρό όχι μόνο θα βασιστεί το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Toyota Yaris, αλλά θα πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο αυτοκίνητο κάτω από νέα εμβλήματα με εξαίρεση μερικές τροποποιήσεις εξωτερικά και μέσα στην καμπίνα. Το έγγραφο που έχει στα χέρια του μέσο ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει πως θα παρουσιαστεί «ένα νέο μοντέλο βασισμένο στο υβριδικό Toyota Yaris».

Το νέο Mazda 2, εάν τα παραπάνω ισχύσουν, θα κατασκευαστεί δίπλα στο νέο Yaris στην Γαλλία και θα αντικαταστήσει το τρέχον μοντέλο που βρίσκεται στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς μάλιστα να έχει στην φαρέτρα του κάποιο ηλεκτροκίνητο σύνολο, γεγονός που δεν βοηθά την Mazda να εναρμονιστεί με τα αυστηρά όρια ρύπων που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μazda φέρεται να αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ένα από τα μέτρα που αποφασίσαμε είναι να υιοθετήσουμε το υβριδικό κινητήριο σύνολο της Toyota για να απαντήσουμε στις ανάγκες της Ευρώπης. Αυτή η συνεργασία είναι το αποτέλεσμα συζητήσεων που βασίζονται στην πολιτική εταιρικής σχέσης Toyota-Mazda για την αποτελεσματική χρήση των επιχειρηματικών πόρων των δύο εταιρειών, με σεβασμό ωστόσο στην ανεξαρτησία κάθε μάρκας».

Aξίζει να σημειώσουμε πως μέχρι να σταματήσει πρόσφατα η παραγωγή του, το αμερικάνικων προδιαγραφών Yaris βασιζόταν πάνω στο Mazda 2 και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως τώρα η Toyota θα ανταποδώσει την «χάρη» για την Γηραιά Ήπειρο. Επίσης γεννάται το ερώτημα εάν και το επόμενο Mazda 2 θα λάβει κάποια πιο ισχυρή έκδοση, όπως συμβαίνει στο Toyota Υaris με την GR έκδοση των 261 ίππων.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda