7 φωτογραφίες »

ο Χανιώτης νικητής του Peugeot 208 κ. Κώστας, μαζί με το δώρο του.

Best Car 2020: Παράδοση του νέου Peugeot 208 στο νικητή

4.111 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2020)

Χανιώτικο συρτό, με Peugeot 208! Το Renault Clio του Best Car 2020 πήγε στο Ρέθυμνο. Το επόμενο δώρο της μεγάλης εκδήλωσης του Auto Τρίτη ήταν το Peugeot 208 και είχε κι αυτό προορισμό την Κρήτη, αλλά τα Χανιά αυτήν τη φορά.


Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η παράδοση των δώρων που επιφύλασσε στους νικητές του, το Best Car by ΑutoΤρίτη. O μεγάλος διαγωνισμός-ψηφοφορία που διοργανώνει το περιοδικό μας έχει γίνει πλέον θεσμός. Εκτός από το να μας δείχνει ανάγλυφα τι πιστεύει το αγοραστικό κοινό για κάθε νέο μοντέλο και ποιο θεωρεί το καλύτερο της κάθε χρονιάς, το Best Car δεν αφήνει παραπονεμένους όσους συμμετέχουν και δηλώνουν την άποψή τους. Φέτος, τα δώρα ξεπέρασαν τα 50 και τα τέσσερα από αυτά ήταν τα πιο μεγάλα και χορταστικά: τέσσερα αυτοκίνητα για ισάριθμους τυχερούς οι οποίοι, έπειτα από κλήρωση, θα τα έχουν στην κατοχή τους για διάστημα ενός έτους με όλα τα πάγια έξοδα πληρωμένα. 

Το 2020 είχε και μια άλλη ιδιαιτερότητα. Οι δύο από τους τέσσερις νικητές προέρχονται από την Κρήτη. Ο κ. Μανώλης Αλεξανδράκης από το Ρέθυμνο κέρδισε το Renault Clio αλλά τώρα ήταν η σειρά των Χανίων. Ο τυχερός είναι ο κ. Κώστας Μπαλαντινάκης, ο οποίος προ ημερών ενημερώθηκε για την ευτυχή εξέλιξη, μπήκε στο βαπόρι και μας συνάντησε στην Peugeot Auto One επί της Λεωφόρου Κηφισίας στην Αθήνα, για να παραλάβει το δώρο του.

Ευγενέστατος, πρόσχαρος και με ωραίες απόψεις για το αυτοκίνητο, την οδήγηση και όχι μόνο, ο κ. Μπαλαντινάκης, υπάλληλος των Ταχυδρομείων της περιοχής του, ενθουσιάστηκε στη θέα του δώρου του: ένα κατακόκκινο Peugeot 208. Ο κ. Κώστας εξέφρασε την έκπληξή του για την τύχη αυτή, αφού όπως είπε κι ο ίδιος «είναι φοβερό, να μπαίνεις σε μια κληρωτίδα με άλλα σχεδόν 42.000 ονόματα και να βγαίνεις εσύ από εκεί ως νικητής». Και όντως τόσοι ήταν οι συμμετέχοντες στο φετινό Best Car, οι οποίοι ψήφισαν και ταυτόχρονα έθεσαν υποψηφιότητα για τα μεγαλύτερα ή μικρότερα δώρα του AutoΤρίτη. Ο νικητής εκθείασε τη σχεδίαση του νέου 208, την οποία έχουμε παινέψει κι εμείς εξάλλου σε όλες τις δοκιμές και τα συγκριτικά τεστ στα οποία έχουμε υποβάλλει μέχρι στιγμής το γαλλικό μικρό. Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια και η έμφαση στην τεχνολογία ήταν σαφώς ο πόλος έλξης κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με τρισδιάστατο εφέ στην απεικόνιση των ενδείξεων και η μεγάλη κεντρική οθόνη της έκδοσης Allure, κέντρισαν το ενδιαφέρον του κ. Μπαλαντινάκη, ο οποίος μαζί με εμάς άρχισε να εξερευνεί τις δυνατότητες του μοντέλου. «Έχω και γιό 21 ετών» μας είπε χαρακτηριστικά «οπότε ειδικά στα θέματα τεχνολογίας δεν έχουμε καμία ανάγκη, θα τα βρούμε» μας εξήγησε με χιούμορ.

Συνεχίζοντας, να αναφερθούμε λίγο στα τεχνικά του Peugeot 208: η έκδοση που δόθηκε ως δώρο είναι με τον κινητήρα βενζίνης των 1,2 λίτρων και 100 ίππων. Μετρημένο από το AutoΤρίτη Test Center στα 10,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, με 36,9 μέτρα απόσταση ακινητοποίησης από τα 100 χλμ./ώρα και μέση κατανάλωση στα 6,1 λτ./100 χλμ./ώρα, το 100άρι 208 είναι ένα σύνολο εξαιρετικά ισορροπημένο ανάμεσα σε επιδόσεις, οδηγική αίσθηση, ασφάλεια και εξοικονόμηση καυσίμου. Στην έκδοση Allure, όλα αυτά συνοδεύονται και από πολύ πλούσιο εξοπλισμό με 16άρες ζάντες αλουμινίου, αυτόματο κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, οθόνη 7 ιντσών και φυσικά τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Με την ευχέρεια που μας έδινε ο χρόνος μέχρι να αναχωρήσει το επόμενο καράβι, ο κ. Μπαλαντινάκης επισκέφτηκε και τα γραφεία του AutoΤρίτη γνωρίζοντας από κοντά όλη τη σύνταξη του περιοδικού, τόσο στην ιντερνετική όσο και στην έντυπη έκδοσή του. Υπήρχε εξάλλου κι ένα κέρασμα που είχε ετοιμάσει ο νικητής με ωραία γλυκά και άλλα παρελκόμενα από την Κρήτη. Τα Χανιά λοιπόν ήρθαν στην Αθήνα και έπαιξαν «δυνατή μπάλα», πήραν το 208 και αναχώρησαν για το νησί.

Στις πρώτες επικοινωνίες μας, ο κ. Κώστας έχει δηλώσει πολύ χαρούμενος με το όχημα κι εμείς περιμένουμε τις σχετικές φωτογραφίες. 

Toyota
moto