Best Car 2020: Τι είδαμε, ποιοι κέρδισαν

130.302 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2020)

Σε μια λαμπερή βραδιά, με παρούσα σύσσωμη την ελληνική αγορά αυτοκινήτου σε ανώτατο επίπεδο εκπροσώπησης, ο θεσμός του Best Car 2020 by Auto Τρίτη, έπειτα από τεράστια ψηφοφορία, απένειμε τα βραβεία στα καλύτερα αυτοκίνητα της χρονιάς και σε πλήθος άλλων κατηγοριών.

Τέταρτη σερί χρονιά για το Best Car by AutoΤρίτη, το μεγάλο διαγωνισμό ο οποίος έχει γίνει πλέον θεσμός και αναδεικνύει το Καλύτερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς βραβεύοντας παράλληλα μοντέλα και εταιρείες για τα επιτεύγματά τους και τις επιτυχίες τους. Η ιδιαιτερότητα και η «μαγκιά» του Best Car είναι ότι στη θέση του ψηφοφόρου μπαίνει το ίδιο το αγοραστικό κοινό μέσα από μια τεράστια ψηφοφορία η οποία τρέχει για δύο περίπου μήνες μέσα από τη σελίδα μας www.autotriti.gr και όχι μόνο. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, διότι δημιουργείται έτσι ένα τεράστιο εκλεκτωρικό σώμα, το οποίο κρίνει, συγκρίνει, αποφασίζει και επιβραβεύει με τη δική του σκέψη. Δεν έχουμε εδώ απλώς μια «επιτροπή σοφών» αλλά ένα τεράστιο δείγμα το οποίο μας λέει την αποψή του και φυσικά περνάει το δικό του μήνυμα. Πόσο «τεράστιο»; Πάνω από 43.000 ήταν οι φετινές συμμετοχές, εκ των οποίων οι 41.750 ήταν οι έγκυρες. Είναι πολύ μεγάλη αυτή η βάση και οι σκέψεις της κάθε άλλο παρά αμελητέες μπορεί είναι.

Τη μεγάλη βραδιά του Auto Τρίτη, τα δικά μας/σας «Όσκαρ», όπως αποκαλούμε εμείς καμια φορά το Best Car, τίμησε σύσσωμη η ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Το πρόγραμμα ξεκινούσε με ένα μοναδικό στο είδος του «κόκκινο χαλί», μια «μεικτή ζώνη» στην οποία τα τοπ στελέχη της αγοράς κατέθεσαν την άποψή τους για τα πεπραγμένα του 2019 καθώς και τις προβλέψεις και αναλύσεις τους για το 2020. Η προσέλευση ήταν μαζική – όλες οι εταιρείες εκπροσωπήθηκαν στο χώρο μας, συχνά στο πιο υψηλό επίπεδο. Και αυτό δεν είναι εύκολο, σε μια εργάσιμη ημέρα και όταν έχεις προσκαλέσει ανθρώπους η ατζέντα των οποίων δεν είναι από τις πιο εύκολες να βρεις ένα ανοιχτό slot. Όλοι όμως έφυγαν ευχαριστημένοι, είτε κέρδισαν βραβείο είτε όχι, ενώ αποκόμισαν πολύ χρήσιμα data για τις συνήθειες, τις σκέψεις και τις απόψεις των υποψηφίων αγοραστών αυτοκινήτου στη χώρα μας. Και φυσικά υπήρχε και η ανάλογη κάλυψη, αφού η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω streaming σε όλα τα μέσα του AutoΤρίτη – επίσης κάτι που συνηθίζεται στο χώρο μας. Παρακάτω θα δείτε όλους τους νικητές και τις κατηγορίες των βραβείων. Εμείς, να ευχηθούμε του χρόνου εις ανώτερα και ακόμα καλύτερα.

Οι μάρκες που ξεχώρισαν
Ξεκίνημα από τις επιμέρους πρωτιές των εταιριών σε 4 σημαντικότατους τομείς: ποιότητα, λιγότερες βλάβες και χαμηλό κόστος συντήρησης, μεταπωλητική αξία και τέλος εμφάνισης και στιλ. Η Toyota ήταν η μεγάλη νικήτρια, καθώς έφυγε με 2 βραβεία (λιγότερες βλάβες και μεταπωλητική αξία). Η Alfa Romeo κέρδισε τα «καλλιστεία» και η Mercedes τον «ποιοτικό έλεγχο» του αγοραστικού κοινού.

Διαβάστε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Βραβεία ικανοποίησης κατόχων
«Μικρόφωνο» στον κόσμο για την επιβράβευση της μάρκας, τα μοντέλα της οποίας ικανοποιούν περισσότερο τους πελάτες της. Στο βραβείο του Autocheck περιλαμβάνεται όλο το πακέτο από τη στιγμή που αγοράζει κάποιος ένα αυτοκίνητο και μετά. Απροβλημάτιστη λειτουργία, ικανοποίηση τόσο από το μοντέλο όσο και από τις υπηρεσίες της ίδιας της εταιρίας. Το βραβείο στα χέρια της Kia.

Διαβάστε αναλυτικά τα βραβεία Autocheck

Τα καλύτερα αυτοκίνητα σε 4 ειδικές κατηγορίες
Περνάμε σε πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις. Εδώ επιβραβεύτηκαν τα 4 μοντέλα που απέσπασαν τη θετική ψήφο των αναγνωστών σε αντίστοιχους τομείς. Την πρωτιά στο Value for Money κατέκτησε το Kia XCeed, οι τεχνολογικές καινοτομίες της Mercedes CLA της χάρισαν το βραβείο του μοντέλου με την καλύτερη τεχνολογία, η ομοαίματη Mercedes GLB χρίστηκε ως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της χρονιάς και το Hyundai i10 ως το οικονομικότερο (σε κατανάλωση και έξοδα χρήσης).

Διαβάστε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Τα best sellers της Ελλάδας
Στα πλαίσια του Best Car 2020 βραβεύθηκαν τα best seller της ελληνικής αγοράς σε λιανική και εταιρικές πωλήσεις, η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις, αλλά και ένας ηγέτης που σαρώνει για πάνω από 10 χρόνια στη χώρα μας. Μάθετε ποιοι είναι, αλλά και ποιοι άνθρωποι κρύβονται πίσω από την επιτυχία!

Δείτε τα βραβεία για τις μάρκες και τα μοντέλα με τις περισσότερες πωλήσεις

Καλύτερο SUV, ηλεκτρικό & προτίμηση γυναικών
Τα SUV είναι η ολοένα και ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία παγκοσμίως ενώ τα ηλεκτρικά έρχονται με φόρα για να αποτελέσουν το μέλλον της αυτοκίνησης. Το Ford Puma κέρδισε το τίτλο του καλύτερου SUV της χρονιάς, ενώ πρώτο στις προτιμήσεις του ωραίου φύλου ήταν το Opel Corsa. Καλύτερο ηλεκτρικό της χρονιάς το Audi e-tron.

Διαβάστε για τα τρία βραβεία σε SUV, ηλεκτρικό και προτίμηση γυναικών

Τελική κατάταξη
And the Oscar goes to... Peugeot 208! Το μοντέλο που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από το κοινό και εντυπωσίασε με την «ερμηνεία» του σε δρόμο και εκθέσεις. Η νέα γενιά του γαλλικού μικρού σάρωσε σάρωσε συγκεντρώνοντας 7.556 ψήφους ή αλλιώς το 18,1% του συνόλου των ψήφων, σημειώνοντας παραπάνω από ντάμπλ σκορ έναντι του δεύτερου μοντέλου.

Δείτε εδώ την τελική κατάταξη του Best Car 2020

Ποιοι κέρδισαν τα αυτοκίνητα - Η μεγάλη κλήρωση του AutoΤρίτη
Ο κόσμος ψήφισε και επιβράβευσε τα αυτοκίνητα και τις εταιρίες που ξεχώρισαν. Δεν θα μπορούσαμε να μην επιβραβεύσουμε κι εμείς με τη σειρά μας την αθρόα συμμετοχή του κοινού στον διαγωνισμό που έγινε θεσμός και διεξήχθη για τέταρτη χρονιά! 4 υπερτυχεροί κέρδισαν από 1 Ford Puma, 1 Opel Corsa, 1 Peugeot 208 και 1 Renault Clio για ένα χρόνο με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Δείτε τον πίνακα με τα ονόματα των νικητών

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την ζωντανή μετάδοση από την βραδιά των βραβείων Best Car 2020 by AutoΤρίτη.

peugeot
NISSAN