Η βρετανική Jaguar μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τις γερμανικές εταιρείες ή θα έχουμε Brexit;

Η βρετανική Jaguar μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τις γερμανικές εταιρείες ή θα έχουμε Brexit;

Brexit Jaguar;

3.982 Επισκέψεις στο άρθρο (30/6/2016)

Οι τρεις premium γερμανικές εταιρείες, BMW, Mercedes και Audi, ετοιμάζονται να χτυπηθούν στην κατηγορία των λιμουζίνων για την κορυφή, ενώ η βρετανική Jaguar θέλει να μπει σφήνα μεταξύ τους. Ποιος θα βγει νικητής; Μήπως θα έχουμε αυτοκινητικό Brexit αυτή τη φορά;

Οι μεγάλες λιμουζίνες σίγουρα δεν αποτελούν μια από τις πιο εμπορικές κατηγορίες οχημάτων, αφού εξ` ορισμού απευθύνονται σε περιορισμένο αγοραστικό κοινό. Αυτό που έχει τη δυνατότητα να διαθέσει αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Και όμως βλέπουμε πως οι παραδοσιακές premium φίρμες επενδύουν πολλούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για να βγουν νικητές από αυτή την άτυπη «μάχη» των μεγάλων σεντάν. 
Πρώτη έκανε την εμφάνισή της η Jaguar XF, ένα μοντέλο που σε κερδίζει με τον οδηγοκεντρικό του χαρακτήρα και την αίσθηση της οδήγησης που δίνει στον οδηγό, κατά την απαλή κύλισή της στο δρόμο, ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες.  
Πολύ γρήγορα ήρθε η απάντηση της Mercedes με την Ε-Class, στην οποία οι Γερμανοί επέλεξαν να εφαρμόσουν όλα τα προηγμένα τεχνολογικά συστήματά τους, αντί της S-Class. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η βελτιωμένη έκδοση του συστήματος αυτόνομης οδήγησηςDrive Pilot, ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα του είδους. 
¶μεσα στο παιχνίδι θα μπει και η νέα Σειρά 5 της BMW. Όπως διαβάσατε παραπάνω η βαυαρική φίρμα, που πρόσφατα έκλεισε τα 100 χρόνια ζωής, επίσης επικεντρώθηκε στην άνεση και την ασφάλεια της οδήγησης, τα οποία απορρέουν από την προηγμένη τεχνολογία που έχει υιοθετήσει το νέο της μοντέλο. Παράλληλα θα κάνει και την έκπληξη με τον τρικύλινδρο 1.500άρη κινητήρα, προφανώς για να γίνει η 5άρα πιο προσιτή και να κάνει άνοιγμα σε μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό. 
Τέλος το νέο Audi A6 μπαίνει στην 5η του γενιά και η Audi ετοιμάζεται για να μας φέρει ένα από τα πιο high-tech μοντέλα της των τελευταίων ετών. ¶λλωστε, το νέο γερμανικό μεγάλο σεντάν εξελίσσεται για πρώτη φορά μαζί με το 4θυρο μεγάλο κουπέ A7 2ης γενιάς, αλλά και τη νέα γενιά της ναυαρχίδας της Audi, το A8, ενώ χάρη στη χρήση του νέου MLB δαπέδου της εταιρείας, υπολογίζεται πως θα υποστεί μια μείωση 100 κιλών, κάνοντάς το οικολογικότερο και οικονομικότερο. 
Εσείς ποιος πιστεύετε ότι θα βγει νικητής σε αυτή την κόντρα; θα μπορέσει η Jaguar να τα βάλει με τις παραδοσιακές γερμανικές δυνάμεις ή θα έχουμε και εκεί Brexit αλλά αυτή τη φορά αυτοκινητικό;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
RENAULT