• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Οδηγικά το Suzuki Swift άλλαξε επίπεδο σε αυτή του τη γενιά και καθίσταται ιδιαίτερα ευχάριστο και ικανό, όμως η μέτρια αίσθηση και αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης, του στερεί να χαρακτηριστεί «οδηγοκεντρικό».

Το Citroen C3 διακρίνεται για την άνεση και την ποιότητα κύλισής του που προσεγγίζουν τα επίπεδα της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Το Renault Clio και στην ανανεωμένη του γενιά παραμένει ένα ιδιαίτερα άνετο αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας παραμένοντας την ίδια στιγμή πολύ ικανό και σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς υπό πίεση.

Οδική συμπεριφορά: Πιο άνετο το C3, πιο «στριφτερό» το Swift, συνδυασμός των δυο στο Clio

Διαβάστηκε από 34788 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/9/2017
 

Σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς καθένα από τα 3 αυτοκίνητα έχει τον δικό του τρόπο να ευχαριστεί τον οδηγό του, ωστόσο είναι θετικό πως κανένα δεν «αμελεί» τον ανήσυχο οδηγό. Αρχικά το Citroen C3 είναι εστιασμένο περισσότερο στην άνεση και αυτό το καταφέρνει περίφημα με το στήσιμο της ανάρτησής του για τα δεδομένα της κατηγορίας, αμβλύνοντας εξαιρετικά τις όποιες ανωμαλίες του δρόμου, ενώ παράλληλα διατηρεί τις κλίσεις του αμαξώματος σε λογικά επίπεδα σε δρόμο με στροφές. Εκεί το C3 θα στρίψει ουδέτερα και σβέλτα προσφέροντας στον οδηγό του και την καλύτερη αίσθηση από το σύστημα διεύθυνσης συγκριτικά ενώ έχει και τα πιο αποδοτικά φρένα (το μόνο με δίσκους στον πίσω άξονα). Το Swift σε αυτή του την γενιά εστιάζει από τις μικρότερες κι όλας εκδόσεις του στην οδηγική ευχαρίστηση και είναι το πιο σφιχτό με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σε έντονες ανωμαλίες μέτρια επίπεδα άνεσης. Από την άλλη, η ανάρτηση σε συνδυασμό με τα φαρδύτερα μετατρόχια του επιτρέπουν να κινηθεί πιο γρήγορα σε δρόμο με στροφές και αποτελεσματικά, άσχετα αν ο οδηγός του δεν λαμβάνει επαρκή αίσθηση από το σύστημα διεύθυνσης. Το Clio συνδυάζει καλύτερα την άνεση με την αποτελεσματικότητα έναντι των ανταγωνιστών του και διακρίνεται για την αμεσότητά του στις ενέργειες του οδηγού, χάνοντας και εκείνο όμως στο κομμάτι της παρεχόμενης αίσθησης. Τέλος, στην πόλη το Swift επιδεικνύει το πιο ευέλικτο προφίλ και είναι έτσι το πιο ευχάριστο σε τέτοιες συνθήκες αυτοκίνητο του συγκριτικού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 7 σχόλια