Δοκιμάζουμε το Citroen C4 Cactus στην έκδοση 1,6 BlueHDi με τους 100 ίππους και το αυτοματοποιημένο κιβώτιο ETG.

Δοκιμάζουμε το Citroen C4 Cactus στην έκδοση 1,6 BlueHDi με τους 100 ίππους και το αυτοματοποιημένο κιβώτιο ETG.

Test: Citroen C4 Cactus

21.956 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2016)

Το Citroen C4 Cactus είναι εξ ορισμού ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό αυτοκίνητο, ενώ η έκδοση με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο ETG εντείνει την μοναδικότητά του.

What is new
- Αυτοματοποιημένο κιβώτιο 6 σχέσεων 
- Κινητήρας diesel 1,6 λτ. 100 ίππων
- Καίει 5,2 λτ./100 χλμ.
- Τιμή από 17.920 ευρώ
+ Κινητήρας, εμφάνιση, ξεχωριστός χαρακτήρας, οδική συμπεριφορά, άνεση ανάρτησης
- Aργή λειτουργία κιβωτίου, τιμή, φινίρισμα καμπίνας, πίσω παράθυρα που δεν ανοίγουν, πλαδαρό τιμόνι, ορατότητα προς τα πίσω
H Citroen κατάφερε για άλλη μια φορά στην μακρόχρονη ιστορία της να λανσάρει κάτι ξεχωριστό, με το C4 Cactus να αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα αυτοκίνητα όχι μόνο της crossover κατηγορίας, αλλά γενικότερα. Στην έκδοση της δοκιμής μας μάλιστα, ο χαρακτήρας του μοντέλου αποκτά ακόμα πιο ξεχωριστή υπόσταση, αφού εφοδιάζεται με ένα αυτοματοποιημένο κιβώτιο 6 σχέσεων. 
To ETG (Εfficient Tronic Gearbox) συνδυάζεται τόσο με τον κινητήρα βενζίνης PureTech των 82 ίππων (5τάχυτο εκεί), όσο και με τον κινητήρα 1,6 BlueHDi των 100 ίππων που δοκιμάζουμε και διαθέτει 6τάχυτη διάταξη. Αυτό το κιβώτιο ενισχύει την εικόνα του περαιτέρω αφού και αυτό καθΆ αυτό είναι ξεχωριστό. Από κει και πέρα το μοντέλο της δοκιμής διακρίνεται για την ξεχωριστή του εμφάνιση (ιδιαίτερα σε αυτό το χρώμα), τους καλούς του χώρους και τα κορυφαία επίπεδα άνεσης που προσφέρει.
Το κιβώτιο ΕTG διατίθεται στις εκδόσεις Feel και Shine του Cactus, με την τιμή τους να ανέρχεται στα 17.920 και 19.220 ευρώ αντίστοιχα με το όφελος του green bonus της Citroen και της απόσυρσης. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center