Citroen Oli: Ελαφρύ ηλεκτρικό κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά!
18 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Citroen Oli: Ελαφρύ ηλεκτρικό κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά!

10.277 Επισκέψεις στο άρθρο (29/9/2022)

Το νέο Citroen Oli concept κάνει την προεπισκόπηση των μελλοντικών προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων της γαλλικής μάρκας φέροντας παράλληλα το νέο λογότυπο της εταιρείας!

Δείχνει την κατεύθυνση της Citroen

Σε μια προσπάθεια να «σπάσει» το στερεότυπο των ακριβών, ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Citroen αποκάλυψε ένα ριζοσπαστικό πρωτότυπο crossover με έμφαση στη βιωσιμότητα, το χαμηλό βάρος και την προσιτή τιμή. Ονομάζεται Oli, το οποίο προέρχεται από το all-ë, θυμίζει στη λογική το τετράτροχο Ami αλλά σε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις και προσφέρει μια πρώτη οπτική στους τομείς σχεδιασμού και μηχανικής που ενδεχομένως να δούμε σε μοντέλα Citroen στο μέλλον.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ελαφριά υλικά και μικρή μπαταρία 40 kWh

Η Citroen ισχυρίζεται ότι το Oli δεν είναι άμεσος πρόδρομος ενός μοντέλου παραγωγής, παρά το γεγονός ότι παρέχει μια σειρά από συγκεκριμένες τεχνικές λεπτομέρειες. Ξεκινώντας, να πούμε πως το Oli έχει βάρος 1.000 κιλά χάρη στη χρήση ελαφρών ανακυκλωμένων υλικών και μιας σχετικά μικρής μπαταρίας 40 kWh. Ορισμένα από τα εξωτερικά πάνελ του Oli είναι εναλλάξιμα μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένων των θυρών των προεκτάσεων του θόλου των τροχών και των προφυλακτήρων, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους κατασκευής και επισκευής. Ορισμένα μη δομικά στοιχεία του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από πίνακες από χαρτόνι κηρήθρας που εξοικονομούν 50 τοις εκατό βάρος σε σχέση με τον χάλυβα, ενώ εξακολουθούν να είναι αρκετά ισχυρά για να υποστηρίξουν το βάρος ενός ενήλικα. Οι τροχοί είναι 20 ιντσών έχουν μοναδική σχεδίαση.

Το πρώτο Citroen με το νέο λογότυπο

Το Oli με μήκος 4,20 μέτρα, ύψος 1,65 μέτρα και πλάτος 1,90 μέτρα, είναι το πρώτο Citroen που φέρει το νέο λογότυπο της εταιρείας, αλλά το καθοριστικό σχεδιαστικό του χαρακτηριστικό είναι το κάθετο παρμπρίζ. Μάλιστα σημειώνεται πως είναι μικρότερο, ελαφρύτερο και φθηνότερο στην παραγωγή από ένα τυπικό παρμπρίζ.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto