5 φωτογραφίες »

Η Hyundai σχεδιάζει να ενημερώνει συνεχώς το DAL-e.

DAL-e: Ο νέος «υπάλληλος» της Hyundai

2.191 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2021)

Ένα νέο στέλεχος στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών προσέλαβε η Hyundai, ωστόσο διαφέρει σε σχέση με όλους τους υπαλλήλους που είχε στο δυναμικό της ως τώρα η κορεατική μάρκα. Γνωρίστε το ρομπότ «DAL-e» που μόλις έπιασε δουλειά!


Με το όνομα DAL-e να είναι το αρκτικόλεξο της φράσης «Drive you, Assist you, Link with you-experience», το εν λόγω ρομπότ αποτελεί ένα εξαιρετικά προηγμένο μηχάνημα που έχει σχεδιαστεί για να επικοινωνεί με ανθρώπους τους οποίους και εξυπηρετεί, όπως ακριβώς θα έκανε και ένα κανονικός υπάλληλος στο αντίστοιχο πόστο.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Hyundai το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για αναγνώριση προσώπου, καθώς και ένα σύστημα επικοινωνίας που βασίζεται σε μια πλατφόρμα κατανόησης της γλώσσας. Σχεδιάστηκε για να φέρει το μέλλον της εξυπηρέτησης πελατών, όπου καταστάσεις όπως η πανδημία Covid-19 θα απαιτούν λιγότερη φυσική επαφή!
 
Με μέγεθος 1.160x600x600 mm και βάρος 80 κιλά το DAL-e παρουσιάστηκε σε μία έκθεση της Hyundai στη νότια Σεούλ, όπου το ρομπότ πραγματοποίησε την παρθενική του λειτουργία. Πλέον αναμένεται τώρα να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πεδία που απαιτούν καθημερινές αλληλεπιδράσεις με πελάτες, όπως σε άλλες εκθέσεις του ομίλου Hyundai.
 
Έχοντας ένα μικρό ανθρωποειδές σώμα που δίνει μια ευπρόσδεκτη εντύπωση, το DAL-e είναι εξοπλισμένο με μια σειρά φιλικών, συναισθηματικών λειτουργιών για πιο φυσικές αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες. Μάλιστα σε περίπτωση που ένας πελάτης εισέλθει στον εκθεσιακό χώρο χωρίς να φοράει μάσκα, το ρομπότ θα το αναγνωρίσει και θα συμβουλεύει τον πελάτη να τη φορέσει. Όσον αφορά την επικοινωνιακή του ικανότητα, το DAL-e μπορεί να συνομιλήσει με πελάτες παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα ανταποκρίνεται τόσο μέσω της οθόνης αφής όσο και στις προφορικές εντολές. Παράλληλα μπορεί μα ευκολία να κινηθεί και να συνοδεύει τους πελάτες σε καθορισμένα σημεία χάρη στους τέσσερις πανκατευθυντικούς τροχούς του.

Mercedes
test center