7 φωτογραφίες »

Μια μάχη SUV/Crossover, μια μάχη Γαλλίας/Βρετανίας, μια μάχη δύο διαφορετικών κόσμων.

DS 7 Crossback VS Land Rover Discovery Sport

98.077 Επισκέψεις στο άρθρο (2/3/2020)

Ανακαλύπτοντας το Avant garde: Η DS λανσάρει το DS 7 Crossback ως ένα avant garde αυτοκίνητο –κόσμημα το οποίο «μπαίνει» στο μάτι του premium ανταγωνισμού. Στον πυρήνα αυτού βρίσκει το Land Rover Discovery Sport, ένα «ιστορικό» μοντέλο αναγνωρισμένης αξίας…

Εδώ έχουμε μια ιδιαίτερη suvομαχία, μια μάχη μεταξύ Γαλλίας - Βρετανίας, μια μάχη για το στέμμα της premium κατηγορίας, μια μάχη δύο διαφορετικών κόσμων. Η κορυφαία έκδοση του νέου DS 7 Crossback εκφράζει στο μέγιστο βαθμό την κουλτούρα της DS για ξεχωριστά και καινοτόμα αυτοκίνητα και την haute couture της Γαλλίας. Από την άλλη το ολόφρεσκο στη νένα του γενιά, Land Rover Discovery Sport αποτελεί πανάξιο δείγμα της Βρετανικής φιλοσοφίας άσχετα αν η Jaguar Land Rover ανήκει πλέον στην Ινδική Τata Motors.

Εμφάνιση: Κομψοτέχνημα το DS 7, μοντέρνο classic το Discovery
Η σύγκριση σε αισθητικό επίπεδο μας παρουσιάζει την διαφορετική προσέγγιση των κατασκευαστών των δύο αυτοκινήτων. Από τη μία έχουμε την DS που έκανε τα πάντα για να βάλει το DS 7 σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία, αναγκάζοντάς την να υπερβάλλει σχεδιαστικά και από την άλλη την Land Rover που χωρίς να χρειάζεται να αποδείξει τίποτα, συνδυάζει το μοντέρνο με την κλασική αισθητική των μοντέλων της.

Αυτό που κάνει στο DS 7 Crossback να τραβάει τα βλέμματα είναι η σχεδίαση, η οποία με έναν περίτεχνο τρόπο περιπλέκει τις αναφορές από το παρελθόν με τις σύγχρονες επιβλητικές επιλογές. Προεξέχον σχεδιαστικό στοιχείο είναι φυσικά η χαρακτηριστική «DS Wings» χρωμιωμένη μάσκα, που κλέβει την παράσταση στο μπροστινό μέρος μαζί με τα μπροστινά DS Active LED Vision φώτα, καθένα από τα οποία ενσωματώνει συνολικά 42 LED. Η ξεχωριστή σχεδίαση συνεχίζεται και στα πλαϊνά του αμαξώματος με τα έντονα τόξα να «σβήνουν» προς τα πίσω και να επανέρχονται πριν συναντηθούν με το πίσω μέρος. Εκεί, και πάλι τα όμορφα και ξεχωριστά φωτιστικά σώματα με τα ιδιαίτερα κάτοπτρα και η γενικότερη αισθητική, τονίζουν την πολυτέλεια σε ένα κατά τα άλλα δυναμικό σχήμα.

Πάντως ούτε το Land Rover Discovery Sport περνάει απαρατήρητο στο δρόμο. Το αντίθετο μάλιστα. Έχει πολύ όμορφη και δυναμική σχεδίαση και καταφέρνει να σε κερδίσει αμέσως με το εκλεπτυσμένο του στιλ, με αναφορές στα πιο «συμβολικά» μοντέλα της εταιρείας, Range Rover Sport και Evoque. Δυνατά του σημεία είναι βέβαια τα εκλεπτυσμένα φανάρια, η επιθετική εμπρός όψη με το «Discovery» να κοσμεί παραδοσιακά το καπό, και το συμμετρικό και δυναμικό πλαϊνό του μέρος. Με λίγα λόγια, έχει και ψηλά τισ σχεδιαστικές μετοχές στην premium κατηγορία.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
moto