• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
4 φωτογραφίες »

Υπεύθυνος για τη δημιουργία του μοντέλου είναι ο ανεξάρτητος σχεδιαστής, Ticarat Alexandru-Calin.

Dacia Sentry: Μία wannabe Porsche Taycan

2.532 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/5/2020

Το Dacia Sentry θα μπορούσε να είναι το προσιτό υποκατάστατο της Porsche Taycan, όμως αυτή τη στιγμή παραμένει απλώς ένα ανεξάρτητο σχέδιο και τίποτα περισσότερο.


Το Dacia Sentry δημιουργήθηκε για να προσφέρει την προεπισκόπηση ενός νέου σεντάν της Dacia με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες που θα υπάρχουν στα αυτοκίνητα του άμεσου μέλλοντος, το οποίο παράλληλα θα είχε και τον ρόλο του πνευματικού διαδόχου του Dacia 1300 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1969.    
 
Υπεύθυνος για τη δημιουργία του είναι ο ανεξάρτητος σχεδιαστής, Ticarat Alexandru-Calin που προχώρησε στη συγκεκριμένη δουλειά με όραμα να δείξει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν που θα «αγκάλιαζαν» όλοι οι ευρωπαίοι, αφού το κόστος θα ήταν τέτοιο που θα επέτρεπε τη αγορά του.  Το συνολικό σχήμα του Sentry το κάνει να ξεχωρίζει από τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα mainstream οικογενειακά σεντάν που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.
 
Για να έχετε μια καλύτερη ιδέα για το σχέδιο, ο καλλιτέχνης το έχει φανταστεί με μήκος 5.040 χιλιοστά, πλάτος 1.907 χιλιοστά, ύψος 1.506 χιλιοστά και μεταξόνιο στα 2.851 χιλιοστά.
 
Από κει και πέρα ο αεροδυναμικός σχεδιασμός, χαρακτηρίζεται από τη απουσία αεραγωγών, ενώ ο Ticarat Alexandru-Calin έχει προσφέρει στο μοντέλο στοιχεία όπως LED φωτιστικά σώματα, οροφή από γυαλί, pop-up χειρολαβές και αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες. Τέλος, όπως προαναφέραμε το Sentry έχει οραματιστεί ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο χωρίς να γίνεται καμία αναφορά για το μέγεθος της ισχύς.
 
Πως σας φαίνεται η νέα πρόταση του Ticarat Alexandru-Calin;

Tags: DACIA