Δάσκαλος οδηγών έδινε hi-tech «σκονάκι» σε αλλοδαπούς

4.729 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2019)

Ιδιοκτήτης σχολής οδηγών πιάστηκε στα πράσα από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να δίνει τις απαντήσεις μέσω ακουστικού «ψείρας» σε Αιγύπτιο εξεταζόμενο για δίπλωμα οδήγησης που δε μιλούσε γρι ελληνικά! Η BMW X5 στην οποία ήταν «ταμπουρωμένος» είχε κεραίες και πομπούς παρακολούθησης περιμετρικά.

Όλα ξεκίνησαν από έναν απλό έλεγχο σε σταθμευμένο όχημα που φάνηκε ύποπτο στους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν επιφορτιστεί με την επιτήρηση οχήματος χρηματαποστολής που θα έφτανε στη Διεύθυνση Μεταφορών Δυτικής Αττικής επί της οδού Λάσκου στην Ελευσίνα. Η μαύρη BMW X5 έκρυβε... λαγό, όπως αποδείχθηκε, καθώς ο Έλληνας ιδιοκτήτης σχολής οδηγών στα Μεσόγεια, που επέβαινε στο όχημα, κατηύθυνε με ασύρματα μέσα έναν αιγυπτιακής καταγωγής αλλοδαπό εξεταζόμενο για άδεια οδήγησης, ο οποίος όπως αποδείχθηκε δεν ήξερε να μιλάει ούτε λέξη ελληνικά.

Οι αστυνομικοί μπήκαν στην αίθουσα που διεξάγονταν οι εξετάσεις και ζήτησαν από τον υπεύθυνο να διακόψει τη διαδικασία, καλώντας να σηκωθεί όρθιος όποιος φορούσε ακουστικό. Ο 40χρονος Αιγύπτιος παραδόθηκε άμεσα και κατόπιν σωματικής έρευνας βρέθηκε ένα οπτικοακουστικό σύστημα με το οποίο ήταν καλωδιωμένος. Πιο συγκεκριμένα είχε στερεώσει στη μπλούζα του μικροκάμερα και στο αυτί του φορούσε ακουστικό «ψείρα». Έτσι ο δάσκαλος οδηγών έβλεπε στην οθόνη του laptop τις ερωτήσεις και έδινε κατευθύνσεις στον Αιγύπτιο άνδρα για να απαντήσει σωστά.
 

Εντός του βαυαρικού SUV βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 μικρές μπαταρίες, 5 ακουστικά «ψείρες», 1 laptop, κεραία ενισχυτή σήματος, φορητό ασύρματο επικοινωνίας, ειδική τσιμπίδα, ανεμιστήρας για laptop, 8 κινητά τηλέφωνα, 6 δελτία εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών, 2 κάλυκες, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 888,5 ευρώ.

Κλείνοντας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. στη κατοχή του ημεδαπού ιδιοκτήτη σχολής οδηγών βρέθηκαν τουλάχιστον 6 καρτέλες υποψήφιων, κυρίως Κινέζων. Επίσης, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κάνουν λόγο για μια καλά οργανωμένη επιχείρηση, με κόστος περίπου 1.000 ευρώ το κεφάλι για να παρέχεται η απαραίτητη «βοήθεια», ενώ μελετάται από την Ασφάλεια αν ο 40χρονος συλληφθείς είναι μέλος κυκλώματος ή ενεργούσε αυτόνομα.

PEUGEOT NEW EVANS
4green