Πώς γίνεται η μεταβίβαση μεταχειρισμένου

Πώς γίνεται η μεταβίβαση μεταχειρισμένου

Πώς γίνεται η μεταβίβαση μεταχειρισμένου

269.651 Επισκέψεις στο άρθρο (3/2/2017)

Εάν βρίσκεστε σε φάση αγοράς ή πώλησης ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, τότε η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η παρακάτω: Οι ενδιαφερόμενοι (αγοραστής και πωλητής) μεταβαίνουν στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, στην οποία θα γίνει η μεταβίβαση, όπου καθορίζεται το ποσό του τέλους μεταβίβασης και του τέλους άδειας του αυτοκινήτου οχήματος, καθώς και ο αριθμός του ειδικού λογαριασμού κατάθεσης του συνολικού ποσού. Στη συνέχεια ο αγοραστής καταθέτει στην τράπεζα, στην οποία έχει συσταθεί ο ειδικός λογαριασμός από την αρμόδια Νομαρχία, το τέλος αδείας και το τέλος μεταβίβασης του αυτοκινήτου. Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών για τη μεταβίβαση του οχήματος και την έκδοση της νέας άδειας κυκλοφορίας στο όνομα του αγοραστή, είτε από τους ίδιους (πωλητής - αγοραστής) είτε από νομίμως εξουσιοδοτούμενα ή πληρεξούσια πρόσωπα. Η παραπάνω διαδικασία επέστρεψε πλέον και στα ΚΕΠ.
Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε
- ¶δεια κυκλοφορίας
- Συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο ή εξουσιοδότηση όταν δεν παρίσταται κάποιο από τα συμβαλλόμενα μέρη
- Κυριότητα (πράξη εξόφλησης), εάν ο πωλητής χρωστούσε το αυτοκίνητο
- Παραστατικό Τράπεζας για την καταβολή του τέλους μεταβίβασης και του τέλους αδείας του αυτοκινήτου
- Για τα επιβατικά οχήματα, ισχύον δελτίο τεχνικού ελέγχου, εφόσον υποχρεούται να διαθέτει
- Βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας από την αρμόδια ΔΟΥ
Το κόστος μεταβίβασης
Όσον αφορά το κόστος για το τέλος μεταβίβασης, αυτό διαμορφώνεται σε σχέση με τον κυβισμό του αυτοκινήτου, που θέλουμε να αποκτήσουμε. Στον πίνακα, μπορείτε να δείτε πως διαμορφώνεται η τιμή αυτή σε σχέση με το κυβισμό. Ωστόσο το τέλος αδείας παραμένει το ίδιο ανεξαρτήτως του κυβισμού του αυτοκινήτου και ανέρχεται στα 75 ευρώ. Το ποσό αυτό προστίθεται σε αυτό το τέλους μεταβίβασης. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο άνω των 1.600 κ.εκ., το συνολικό κόστος είναι 165 ευρώ (90+75 ευρώ).


Προσοχή!
Στα έξοδα που θα πρέπει να καταβάλλετε για την αγορά του μεταχειρισμένου που σας ενδιαφέρει, θα πρέπει να υπολογίσετε και το κόστος της ασφάλειας, αφού αυτή που είχε το μεταχειρισμένο φυσικά δεν μεταβιβάζεται. 


Από τις αρχές Σεπτεμβρίου η μεταβίβαση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου γίνεται πλέον και από τα ΚΕΠ, διορθώνοντας ένα λάθος που είχε γίνει τον Απρίλιο του 2013, όταν και χωρίς επίσημη δικαιολόγηση, είχε σταματήσει να διεκπεραιώνεται η διαδικασία από τα ΚΕΠ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
OPEL