Το πρώτο υβριδικό μοντέλο της Maserati δε θα αργήσει να έρθει και θα πρόκειται για την plug-in υβριδική έκδοση της Ghibli.

Δεν αργεί η υβριδική Maserati Ghibli

1.572 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2020)

Το πρώτο υβριδικό μοντέλο της Maserati δε θα αργήσει να έρθει και θα πρόκειται για την plug-in υβριδική έκδοση της Ghibli, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνο σε περίπου τρεις μήνες.


Συγκεκριμένα το μοντέλο θα συστηθεί επίσημα στο κοινό στις 21 Απριλίου, βάζοντας έτσι μία ακόμα μάρκα, τη Maserati στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Λεπτομέρειες για το νέο σύστημα κίνησης δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως  πιθανότατα θα αποτελεί αποκλειστικό προϊόν της μάρκας.
 
Η υβριδική Ghibli θα μπορούσε να ενισχύσει τις πωλήσεις της Maserati στην βασική αγορά της Κίνας, επειδή η κινεζική κυβέρνηση προωθεί την ηλεκτροκίνηση. Θα βοηθήσει επίσης τη μάρκα στην Ευρώπη, όπου αυστηρότεροι κανόνες  εκπομπών CO2 αναγκάζουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κινηθούν προς την κατεύθυνση αποδοτικών συστημάτων κίνησης και χαμηλών εκπομπών ρύπων.
 
Από κει και πέρα, η Maserati θα ξεκινήσει 10 νέα ή ενημερωμένα μοντέλα μεταξύ του 2020 και 2023, σύμφωνα με το τελευταίο επιχειρηματικό της σχέδιο. Τα νέα μοντέλα θα περιλαμβάνουν ένα σπορ αυτοκίνητο που θα προσφέρει τόσο ως αμιγώς ηλεκτρικό, όσο και με κινητήρες βενζίνης. Μάλιστα νωρίτερα η ιταλική φίρμα είχε αποκαλύψει την εργασίας της πάνω στο χωρίς ρύπους σύστημα κίνησης, δημοσιοποιώντας τον ήχο που θα κάνει το ηλεκτρικό μοντέλο.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως η Quattroporte και η Levante θα λάβουν φέτος ανανεώσεις, ενώ η Maserati τον επόμενο χρόνο θα παρουσιάσει ένα μεσαίο SUV που θα τοποθετηθεί κάτω από τη Levante. Τα νέα μοντέλα Granturismo coupe και GranCabrio, που θα κυκλοφορήσουν το 2021 και το 2022 αντίστοιχα, θα προσφερθούν μόνο ως  ηλεκτρικά.

Hyundai
NISSAN