Καμία διάθεση να προχωρήσει στην κατασκευή SUV μοντέλου δεν έχει η Bugatti, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Πρόεδρος της εταιρείας, Stephan Winkelmann.

To πρωτότυπο Galicier 16C.

Δεν ενδιαφέρεται για SUV η Bugatti

1.727 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2019)

Καμία διάθεση να προχωρήσει στην κατασκευή SUV μοντέλου δεν έχει η Bugatti, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Πρόεδρος της εταιρείας, Stephan Winkelmann.

Ελάχιστες είναι οι εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων που έχουν αντισταθεί στα σημεία των καιρών και δεν έχουν προσθέσει στη γκάμα των μοντέλων τους ένα SUV, με την Bugatti να είναι μία από αυτές. Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος της εταιρείας, Stephan Winkelmann σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Bugatti, η μάρκα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.
 
Αν και η δημοσίευση αποτελεί έναν πρώτο απολογισμό της φίρμας για το 2018 αλλά και το τι σκοπεύει να κάνει το 2019, όπου και θα γιορτάσει τα 110 χρόνια ζωής, στο τέλος του κειμένου το πρώην αφεντικό των Lamborghini και Audi Sport ανέφερε: «Αν και το χρονικό σημείο φαίνεται κατάλληλο, δεν θα υπάρξει SUV από τη Bugatti. Ένα τέτοιο μοντέλο δεν θα δικαιολογεί την ιστορία της φίρμας».
 
Παρόλο που ο υπεύθυνος της Bugatti κατέστησε σαφές ότι δεν θα υπάρξει κάποιο SUV, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η premium μάρκα δεν θα ξεκινήσει ένα τετράθυρο μοντέλο τα επόμενα χρόνια. Ο ίδιος Stephan Winkelmann έχει υπαινιχθεί ότι τελικά προσθέτει ένα δεύτερο μοντέλο δίπλα στη Chiron, το οποίο μπορεί να βασίζεται στο πρωτότυπο Galicier 16C. Το εν λόγω concept ήταν ένα hatchback με πέντε πόρτες, για το οποίο οι φήμες έλεγαν πως θα ονομάζονταν Royale και θα έμπαινε στη γραμμή παραγωγής, ωστόσο ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η Bugatti πέρυσι κατασκεύασε 76 Chiron, η κάθε μία μοναδική, ενώ το 2018 προστέθηκαν επιπλέον οι Chiron Sport και Divo.  

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center