To Ford Ranger.

To VW Amarok.

Δεν «ηλεκτρίζονται» Αmarok & Ranger

1.587 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2019)

Tα δύο pick-up που θα αναπτυχθούν από κοινού στην επόμενη γενιά τους δεν θα λάβουν κάποιου είδους ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό τους.

Κάθε ενδεχόμενο να «ηλεκτριστούν» τα Amarok και Ranger στην επόμενη γενιά τους απέκλεισε η VW. Tα δύο αυτά pick-up θα κατασκευαστούν κάτω από την ίδια πλατφόρμα, ύστερα από συμφωνία που έχει κάνει η γερμανική εταιρεία με την Ford.

Στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εκτελεστικός διευθυντής Ralf Brandstatter, δήλωσε συγκεκριμένα πως, αν και πολλά μοντέλα της VW όντως θα ηλεκτριστούν, τα νέα Amarok και Ranger δεν θα είναι κάποια από αυτά. Συγκεκριμένα, είπε: «Mέχρι το 2025, θα κατασκευάσουμε 20 μοντέλα πάνω στην MEB πλατφόρμα καλύπτοντας όλες τις κατηγορίες στις οποίες συμμετέχουμε. Το ΙD.3 έχει το μέγεθος του Golf, το εσωτερικό ενός Passat και επιταχύνει σαν GTI. Θα ακολουθήσουν και αυτοκίνητα παρόμοια με τα Tiguan και Passat».

Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τα δύο pick-up, ο Brandstatter δήλωσε: «Αυτή την στιγμή, δεν σχεδιάζουμε να ηλεκτρίσουμε τέτοιου τύπου αυτοκίνητα.»

Αντίθετα με τις VW και Ford, η Toyota έχει επιβεβαιώσει πως το ΗiLux θα εφοδιαστεί με ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο στο μέλλον ενώ τόσο η Mitsubishi όσο και η Nissan έχουν ανακοινώνει πως θα κάνουν το ίδιο. Με την Ford να ετοιμάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό F-150, φαίνεται πως η VW είναι η μόνη εταιρεία που δεν έχει «πειστεί» να συμμετάσχει στην κατηγορία των ηλεκτρικών pick-up.
 

Mercedes
moto