«Δεν θα ξαναγοράσω ποτέ μαύρο αυτοκίνητο!»

«Δεν θα ξαναγοράσω ποτέ μαύρο αυτοκίνητο!»

8.865 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2022)

Ποιο χρώμα είναι το απόλυτο χρώμα για σένα; Ποιό χρώμα είναι αυτό που θα αγοράσεις ξανά και ξανά; Και ποιό χρώμα αυτό που παρότι θες τόσο πολύ, δεν θα ξαναγοράσεις ποτέ;

Ποιο χρώμα ερωτεύτηκες πριν την αγορά, αλλά μίσησες όσο είχες;

Δεν είναι όλα τα χρώματα για όλα τα αυτοκίνητα. Ένα κίτρινο Fiat 500 είναι όμορφο, μία κίτρινη Octavia όμως είναι ταξί. Και υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Κάποια μοντέλα η αγορά τα θέλει μόνο μαύρα, ή σκούρα γενικά. Κάποια χρωματιστά. Όμως το μαύρο φαίνεται πως ξεχωρίζει στα γούστα, και ας κρύβει συχνά την σχεδίαση του αυτοκίνητου. Για χάρη του «μυστηρίου» και του ακριβού ή «κυριλέ», το μαύρο, ταιριάζει δεν ταιριάζει, πουλάει σε κάθε αυτοκίνητο. Όμως όποιος είχε ποτέ μαύρο αμάξι, θα ξέρει. Δεν είναι εύκολο.
 
Από τη μία είναι η βρωμιά. Θα έλεγε κανείς πως σε σκούρο χρώμα οι βρωμιές δε φαίνονται. Εξάλλου και αυτή σκούρα είναι, οπότε ένα μαύρο αυτοκίνητο θα λερώνει πιο δύσκολα από ένα άσπρο. Σωστά; Δυστυχώς όχι.
 
Ειδικά στην Ελλάδα που η βρωμιά των αυτοκινήτων είναι κυρίως σκόνη και χώμα, στο μαύρο χρώμα δείχνει αμέσως. Αυτό που έχει το μαύρο χρώμα και το κάνει αυτό που είναι, είναι η γυαλάδα του. Με την πρώτη σκόνη την χάνει και δείχνει αμέσως βρώμικο, παλιό, απρόσεκτο. Όποιος είχε ποτέ μαύρο αμάξι, ξέρει πως βαριέται να το πλένει. Ειδικά αυτό το ψιλόβρωχο μετά τις πρώτες ζέστες, που ρίχνει λάσπη, είναι καταστροφή. Ο ζεστός αέρας ανεβαίνει με τη ζέστη, παίρνει μαζί του το ψιλό χώμα και την άμμο (σαν αυτή που έρχεται κάθε χρόνο από τη Σαχάρα και κοκκινίζουν οι δρόμοι), και μετά πέφτει με την πρώτη βροχή. Στο μαύρο χρώμα κάνει «μπαμ».
 
Βάλε τώρα τις γρατζουνιές. Ειδικά αν φύγει λίγο το χρώμα, βγαίνει το γκρι ή άσπρο από μέσα, αυτό του primer, και δείχνει αμέσως τρακαρισμένο. Και ενώ προσπαθείς να το κρατήσεις γυαλιστερό, μια τόσο δα λακουβίτσα στο μαύρο αλλάζει την αντανάκλαση του φωτός και φαίνεται αμέσως. Στο μαύρο οι ζημιές δεν κρύβονται με τίποτα.
 
Το μαύρο επίσης κάνει τα λάστιχα, ειδικά αν δεν είναι καινούργια, να δείχνουν (πολύ) παλιά. Στο μαύρο αυτοκίνητο θες να περνάς με ειδικά προϊόντα περιποίησης τα λάστιχα για να μην δείχνουν γκρι. Κάτι σαν τα δόντια που δείχνουν κίτρινα όταν φοράς πολύ λευκό πουκάμισο. Και το ίδιο γίνεται και με τα παράθυρα, αν τα κρύσταλλα δεν είναι φιμέ.
 
Όμως ειδικά για την Ελλάδα, το μαύρο έχει ακόμη ένα πρόβλημα. Το καλοκαίρι παίρνει φωτιά. Μετρημένα, το μαύρο χρώμα ανεβάζει πολύ ψηλότερη θερμοκρασία από κάθε άλλο. Και αυτό σημαίνει πως το κλιματιστικό θέλει υπερωρίες για να ρίξει δύο βαθμούς, που το καλοκαίρι κάνει μεγάλη διαφορά.
 
Θα έλεγε κανείς πως τα μαύρα αυτοκίνητα πρέπει να τα αποφεύγουμε στην Ελλάδα. Όμως ίσως πρέπει να αγοράσεις ένα, να  «φτύσεις αίμα» για να πεις πως δεν ξαναγοράζεις μαύρο. Ή μήπως όχι; Εσύ ποιό χρώμα δεν θα ξαναγόραζες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
NISSAN