Θα έκανες κάπως έτσι το αυτοκίνητό σου για 100 ευρώ το μήνα;

Θα το έκανες για 2 ντεπόζιτα το μήνα;

30.344 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2018)

Θα έβαζες στο αυτοκίνητό σου διαφημίσεις για 100 ευρώ το μήνα; Αξίζει τον κόπο ή θα σου χάλαγε τη μόστρα;

Τι θα έλεγες αν σου έδιναν 100 ευρώ το μήνα χωρίς να πρέπει να δουλέψεις; Χωρίς να πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό από ότι κάνεις κάθε μέρα; Θα δεχόσουν το εύκολο χρήμα, ή θα θεωρούσες ότι πάει πολύ να έχεις πάνω στο αυτοκίνητό σου μια διαφήμιση;
 
Η ιδέα δεν είναι καινούργια. Τα ταξί ήδη κυκλοφορούν με διαφημίσεις στο πλάι τους. Κάποιες φορές είναι απλές διαφημίσεις διαφόρων προϊόντων, που προέρχονται από διαφημιστικές εταιρείες που αναλαμβάνουν να κάνουν καμπάνιες για λογαριασμό κάποιου πελάτη. Και βλέπεις ταξί με πίτσες, παιχνίδια, καλλυντικά, μαγαζιά και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.
 
¶λλες φορές η διαφήμιση είναι με τρόπο χορηγίας. Τα ταξί έχουν πάνω τους τα σήματα μιας αντιπροσωπίας αυτοκινήτων που για αντάλλαγμα προσφέρει έκπτωση στο σέρβις και τα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου που έχει τα αυτοκόλλητα της.
 
Και στις δύο περιπτώσεις η ιδέα είναι απλή. Όσο κινείσαι διαφημίζεις και κάποιο προϊόν και αμείβεσαι αναλόγως. Μέχρι τώρα αν είχες ταξί, τώρα όμως η ιδέα αυτή είναι έτοιμη και για τα Ι.Χ. Ήδη έχει ξεκινήσει σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, όπως την Ισπανία και την Ιταλία, ενώ επεκτείνεται και στο βορά και είναι θέμα χρόνου να έρθει και στην Ελλάδα.
 
Τα απαιτούμενα είναι λίγα, αλλά σαφή. Το αυτοκίνητό σου πρέπει να είναι μέχρι 8 ετών και να μην έχει ζημιές. Ποιος θα θέλει να διαφημίζεται πάνω σε ένα τρακαρισμένο παλιό αυτοκίνητο εξάλλου; Κάθε μήνα το αυτοκίνητο επιστρέφει στην διαφημιστική για φρέσκα αυτοκόλλητα και ένα εξωτερικό πλύσιμο.

Η υποχρέωση του ιδιοκτήτη του είναι να το κινεί. Τα χιλιόμετρα στον οδομετρητή καταγράφονται ώστε να βλέπει η διαφημιστική ότι το αυτοκίνητο “φαίνεται” στους δρόμους, με ελάχιστη απαίτηση τα 500 χιλιόμετρα το μήνα, περίπου τα μισά από όσα διανύει κατά μέσο όρο ένα αυτοκίνητο.
 
Αξίζει όμως τον κόπο; Πως θα σου φαινόταν το αυτοκίνητό σου με διαφημίσεις για πίτσα; Μήπως θα σου χάλαγε τη μόστρα αν στην πόρτα σου έγραφε τη μάρκα ενός βρεφικού γάλακτος; Ή αν από ρόδα σε ρόδα γέμιζε το πλάι του αυτοκινήτου σου το όνομα ενός τοπικού σούπερ μάρκετ; Για 100 ευρώ το μήνα, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις τίποτε; Θα το έκανες; Αξίζει τον κόπο; Τι λέτε;

Mercedes
moto