" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στο εσωτερικό, τονίζεται περισσότερο από ποτέ το high-tech υπόβαθρο της Giulietta, ενώ ακόμη καλύτερη είναι η ποιότητα των υλικών. Η κονσόλα φιλοξενεί πλέον μια μεγάλη οθόνη αφής, διευκολύνοντας την χρήση των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Στο εσωτερικό, τονίζεται περισσότερο από ποτέ το high-tech υπόβαθρο της Giulietta, ενώ ακόμη καλύτερη είναι η ποιότητα των υλικών. Η κονσόλα φιλοξενεί πλέον μια μεγάλη οθόνη αφής, διευκολύνοντας την χρήση των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Φουτουριστική σχεδίαση, hi-tech αίσθηση, κορυφαίο φινίρισμα και πολύ καλή ποιότητα υλικών και κατασκευής, χαρακτηρίζουν την καμπίνα και του πετρελαιοκίνητου Honda Civic.

Η επιλογή λειτουργίας Econ βοηθά την οικονομία στο καύσιμο, ενώ τα χειριστήρια στο τιμόνι ελέγχουν και τις λειτουργίες της οθόνης «i-MID».

Εσωτερικό: Φουτουριστικό του Civic, βελτιωμένη σε εργονομία και ποιότητα η Giulietta

Διαβάστηκε από 82210 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/3/2014

Οι εσωτερικοί διάκοσμοι και των δυο μοντέλων που εξετάζουμε διακρίνονται για το σχεδιασμό τους. Αρχικά, στην περίπτωση του Honda Civic, δεν θα βρείτε καμία διαφοροποίηση από εκείνα των βενζινοκίνητων εκδόσεων, κάτι που μεταφράζεται σε φουτουριστική σχεδίαση, τονισμένη ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος. Ειδικά για το τελικό φινίρισμα, το Civic «παραδίδει και μαθήματα» στην υπόλοιπη κατηγορία. Ο οδηγός περικλείεται από το ταμπλό και το τούνελ της κονσόλας, με τον υψηλά τοποθετημένο επιλογέα να τονίζει τη δυναμικότητα του αυτοκινήτου. Το ψηφιακό ταχύμετρο του πίνακα οργάνων είναι τοποθετημένο ψηλά, βολεύοντας ιδιαίτερα στο μάτι. Μόνο το αναλογικό, κεντρικά τοποθετημένο στον πίνακα οργάνων στροφόμετρο, μαρτυρά την ύπαρξη πετρελαιοκινητήρα, με την πρώιμη ένδειξη για την «κόκκινη» περιοχή λειτουργίας του μοτέρ. Αίσθηση προκαλεί η  στάνταρ ψηφιακή οθόνη πληροφοριών i-MID. Πάντως ο χειρισμός των ενδείξεων του trip computer (ειδικά στην απεικόνιση των δεδομένων της κατανάλωσης) απαιτεί αρκετή εξοικείωση. Αριστερά στο ταμπλό, όπως και στις βενζινοκίνητες εκδόσεις, ξεχωρίζει το μπουτόν 
ECON, μέσω του οποίου το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό για το σωστό τρόπο οδήγησης αλλάζοντας το χρωματισμό (πράσινο σε οικονομική οδήγηση και μπλε σε αντίθετη περίπτωση) και περιορίζει την απόδοση του κλιματισμού.
Τo εσωτερικό της ανανεωμένης Giulietta είναι αυτό που έχει υποστεί τις περισσότερες επεμβάσεις, στοχεύοντας στο να τονίσει την αίσθηση ποιότητας και την εργονομία, ενώ δείχνει και πιο high-tech σε σχέση με πριν. Η πιο σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με την προσθήκη μιας οθόνης αφής στο κέντρο της κονσόλας σε μέγεθος 5,0 ιντσών στην έκδοση της δοκιμής μας (ή 6,5 ίντσες με κόστος 1.000 ευρώ). 
Η οθόνη αυτή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του νέου Συστήματος πολυμέσων Uconnect, το οποίο μεταξύ άλλων προσφέρει περισσότερες δυνατότητες σύνδεσης με εξωτερικές πηγές ήχου και video, μέσω θυρών USB και AUX ή προαιρετικά και για κάρτα μνήμης SD. Από την άλλη βέβαια, για χωροταξικούς και μόνο λόγους, από το εσωτερικό της ανανεωμένης Giulietta αποτελεί παρελθόν η σειρά των διακοπτών αεροπορικού τύπου που βρίσκονταν κάτω από το ηχοσύστημα στο προ-ανανέωσης μοντέλο και οι οποίοι με την παρουσία τους έδιναν το κάτι παραπάνω αισθητικά. Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν εδώ, αφού το τιμόνι της ανανεωμένης Giulietta έχει αποκτήσει νέα σχεδίαση στο κέντρο του που παραπέμπει σε αυτή την μπροστινή γρίλιας, ενώ τα καθίσματα έρχονται με βελτιωμένη πλευρική στήριξη του σώματος. 
Ποιοτικά, η Giulietta διαθέτει νέα και ακόμη πιο ποιοτικά υλικά (μαλακά και σκληρά στην αφή) στο εσωτερικό της τονίζοντας την αίσθηση ποιότητας του θαλάμου, ενώ τέλος η ηχομόνωση της καμπίνας έρχεται και αυτή βελτιωμένη.

 
  • rico

    Καλά ο Σ ακόμα τα περσινά σιβικ δίνει στις δοκιμές; Αν ήταν το my2015 civic η επιλογή θα ήταν ξεκάθαρα δική του. Από την άλλη η εμφάνιση της Ιταλίδας είναι καλύτερη! Για μένα λοιπόν όποιος εστιάζει στην εμφάνιση ας πάρει την κούκλα. Όποιος εστιάζει σε οτιδήποτε άλλο ας πάρει το σιβικ και δεν θα το μετανιώσει!

      1

Mε ψηφιακό πίνακα οργάνων το νέο Hyundai i20;

Nέο Toyota Wildlander

H Volkswagen στο Spetses Mini Marathon

Νέο teaser για το ηλεκτρικό της Mazda (+vid)

Η κίνηση στους δρόμους

Προκάλεσε ατύχημα αλλά έφυγε... κύριος!

Αναστολή παραγωγής στη Subaru λόγω τυφώνα

«Σκούπα» της Τροχαίας στον Λυκαβηττό

Σχέδιο δείχνει το νέο Audi E-Tron Sportback

Aston Martin σχεδιασμένη από τον James Bond

Η ονομασία Lexus «LX600» κρύβει νέο κινητήρα;

Βγάζει καπνούς από το καπό;

Ξέρεις να οδηγείς ένα «τουρμπάτο» αυτοκίνητο;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Τιμές… «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

περισσότερα »