Mε ένα γερό φρεσκάρισμα σε κάθε του σημείο ήρθε το ανανεωμένο Audi Q5, το οποίο έχει πιο μοντέρνα εμφάνιση, περισσότερη ψηφιακή τεχνολογία και πιο αισθητή πολυτέλεια. Αρχικά με ήπια υβριδικό 2λιτρο TD
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mε ένα γερό φρεσκάρισμα σε κάθε του σημείο ήρθε το ανανεωμένο Audi Q5, το οποίο έχει πιο μοντέρνα εμφάνιση, περισσότερη ψηφιακή τεχνολογία και πιο αισθητή πολυτέλεια. Αρχικά με ήπια υβριδικό 2λιτρο TDI ισχύος 204 ίππων και 400 Nm ροπής. Στη συνέχεια θα προσφερθούν 2 ακόμα εκδόσεις του 4κύλινδρου TDI, ένας V6 TDI κινητήρα και δύο 2λιτρες επιλογές στην βενζίνη. Επίσης, η έκδοση plug-in υβριδική θα προσφερθεί για μια ακόμη φορά σε δύο εκδόσεις ισχύος.

Audi Q5 facelift

1.723.802 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2020)

H Αudi προσέφερε ένα γερό φρεσκάρισμα σε κάθε σημείο του Q5, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο που καλύπτει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Σε σχέση με το προ-ανανέωσης μοντέλο, το Q5 ξεχωρίζει αμέσως χάρη στον νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα που φέρει πάνω του μεγαλύτερους και πιο επιθετικούς αεραγωγούς, μία πιο φινετσάτη γρίλια, τα νέα LED φώτα μπροστά (LED Matrix προαιρετικά) και OLED φώτα πίσω με νέα γραφικά και νέας σχεδίασης ζάντες (17 έως 21 ιντσών). Επιπλέον, η Αudi κάνει επίσης διαθέσιμα δύο νέα χρώματα (District Green και Ultra Blue). Το μήκος του αυτοκινήτου είναι αυξημένο κατά 19 χιλιοστά στα 4,68 μέτρα λόγω των νέων προφυλακτήρων αλλά το πλάτος και το ύψος παραμένουν ίδια. Το μεταξόνιο μετράται στα 2,82 μέτρα ενώ ο χώρος αποσκευών ορίζεται από τα 550 έως και τα 1.550 λίτρα ανάλογα την θέση των πίσω καθισμάτων.

Ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού, το μάτι πέφτει στη νέα 10,1 ιντσών οθόνη αφής που υποστηρίζει το σύστημα infotainment MIB 3, ενώ δίπλα της υπάρχει ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 12,3 ιντσών. To σύστημα infotainment υποστηρίζει λειτουργίες Apple CarPlay, Android Auto, Audi Connect και Amazon Alexa, ενώ προαιρετικά προσφέρεται το ηχοσύστημα Bang & Olufsen 705 Watt με 19 ηχεία.

Πολλά είναι τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης στο ανανεωμένο Q5 αφού στον στάνταρ εξοπλισμό θα προσφέρεται σύστημα διατήρησης λωρίδας, σύστημα αποφυγής σύγκρουσης, βοηθητικό σύστημα παρκαρίσματος πίσω, Parking system plus, cruise control, Top-view camera και πολλά άλλα.

Για την Ευρώπη, η Audi παρουσίασε μόνο ένα κινητήριο σύνολο, αυτό του ήπια υβριδικού 2λιτρου TDI με ισχύ 204 ίππων και 400 Nm ροπής, στην έκδοση 40 TDI, που χάρη στην χρήση αλουμινίου είναι τώρα σημαντικά ελαφρύτερος. Η μετάδοση με την οποία συνδυάζεται είναι αυτόματης λειτουργίας S tronic με την κίνηση να στέλνεται και στους τέσσερις τροχούς αυτόματα όταν χρειάζεται. Στην συνέχεια, η Audi θα προσφέρει στην γκάμα του ανανεωμένου Q5 δύο ακόμα εκδόσεις του 4κύλινδρου TDI, ένα V6 TDI κινητήρα και δύο 2λιτρες επιλογές στην βενζίνη. Επίσης, η έκδοση plug-in υβριδική θα προσφερθεί για μια ακόμη φορά σε δύο εκδόσεις ισχύος
 
Στην Γερμανία, το ανανεωμένο Q5 στην έκδοση 40 TDI κοστίζει από 48.700 ευρώ.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center