Όπως καταδεικνύει το όνομα και το παρουσιαστικό της, η νέα Toyota Corolla Cross σκοπεύει να ανταγωνιστεί το Nissan Qashqai στην κατηγορία των C-SUV. Xρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα Toyota New Global A
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Όπως καταδεικνύει το όνομα και το παρουσιαστικό της, η νέα Toyota Corolla Cross σκοπεύει να ανταγωνιστεί το Nissan Qashqai στην κατηγορία των C-SUV. Xρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα Toyota New Global Architecture C της μάρκας που υποστηρίζει την απλή Corolla και το εντυπωσιακό C-HR. Από άποψη μεγέθους, το νέο μοντέλο τοποθετείται μεταξύ του C-HR και του RAV4, ενώ θα διαθέτει φυσικά και υβριδική τεχνολογία.

Toyota Corolla Cross

1.723.823 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2020)

Δεν ήταν μυστικό πως η Toyota μετά το Yaris Cross εργάζονταν πάνω σε ένα αντίστοιχο SUV με βάση την Corolla, αλλά πλέον είναι γεγονός καθώς η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε επίσημα τη νέα Corolla Cross. Η ολοκαίνουργια Corolla Cross έκανε ντεμπούτο για την αγορά της Ταϊλάνδης που θα προσφερθεί αρχικά, ωστόσο όπως γνωστοποίησε η μάρκα στη συνέχεια θα εισαχθεί και σε πολλές άλλες παγκόσμιες αγορές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν η Corolla Cross χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα Toyota New Global Architecture C (TGNA-C) της μάρκας που υποστηρίζει παράλληλα και τα Corolla και C-HR.  Από άποψη μεγέθους, το νέο SUV τοποθετείται μεταξύ του C-HR και του RAV4 μεγαλώνοντας έτσι τη γκάμα των επιλογών στα SUV/Crossover. Μιλώντας με αριθμούς το Corolla Cross έχει μήκος 4.460 χιλιοστά, πλάτος 1.825 χιλιοστά και ύψος 1.620 χιλιοστά. Το μεταξόνιό του έχει το ίδιο μήκος με αυτό του C-HR, δηλαδή 2.640 χιλιοστά.
 
Όσον αφορά στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, η Corolla Cross κυκλοφόρησε στην Ταϊλάνδη με δύο επιλογές. Η πρώτη είναι ένας βενζινοκινητήρας 1,8 λίτρων που προσφέρει 140 ίππους και 175 Nm ροπής συνδυασμένος με ένα CVT κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς. Η δεύτερη επιλογή είναι ένα υβριδικό σύστημα που συνδυάζει τον ατμοσφαιρικό 2ZR-FXE 1,8 λίτρων κινητήρα βενζίνης των 98 ίππων και 142 Nm ροπής με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που συμβάλει με 72 ίππους και 163 Nm ροπής. Η υβριδική Corolla Cross έρχεται σε συνδυασμό με το e-CVT κιβώτιο της Toyota. Φυσικά από αγορά σε αγορά στα μηχανικά σύνολα αναμένεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις, αν και στην Ευρώπη, όπως και στη χώρα μας, αναμένεται να εξοπλιστεί με τα μηχανικά σύνολα του C-HR και της Corolla, δηλαδή έναν turbo κινητήρα βενζίνης 1,2 λτ. και δύο υβριδικές λύσεις στα 1,8 και 2,0 λτ..
 
Από εκεί και πέρα στο εξωτερικό η Corolla Cross χαρακτηρίζεται από μία μεγάλη γρίλια στο εμπρόσθιο μέρος και λεπτά φωτιστικά σώματα στα δύο άκρα. Το «παρών» δίνουν οι μαύρες ποδιές, όπως και τα προστατευτικά στις καμάρες των τροχών, ενώ οι ζάντες που προσφέρονται είναι 17 ή 18 ιντσών.
 
Οι πωλήσεις της νέας Corolla Cross θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα στην Ταϊλάνδη, όμως η μάρκα προς το παρόν δε θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το μέλλον του στις υπόλοιπες αγορές.

ELASTIKA 2024
moto