Έτοιμοι για δίπλωμα 30 πρόσφυγες από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, την CRS & το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έτοιμοι για δίπλωμα 30 πρόσφυγες από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, την CRS & το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

1.308 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2022)

Το πρώτο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με εταίρους την Catholic Relief Services και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής των διπλωμάτων σε 30 πρόσφυγες. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για θέματα Οδικής Ασφάλειας, κ. Jean Todt, και η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για θέματα ένταξης, κα Σοφία Βούλτεψη.

Έτοιμοι να οδηγήσουν... τις ζωές τους 30 πρόσφυγες στην Ελλάδα

Ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για θέματα Οδικής Ασφάλειας, κ. Jean Todt, επισκέφθηκε την Αθήνα στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου για να συναντήσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους και να συμμετάσχει στην τελετή απονομής διπλωμάτων του πρώτου Προγράμματος Οδικής Ασφάλειας που διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και οι εταίροι της, Catholic Relief Services και Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Το autotriti.gr παρευρέθει στην τελετή απονομής, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 26 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσία και της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδιας για θέματα Ένταξης, κας Σοφίας Βούλτεψη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας για τους πρόσφυγες αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Προετοίμασε 30 πρόσφυγες, εκ των οποίων 18 άνδρες και 12 γυναίκες από 13 χώρες, όπως το Αφγανιστάν, η Συρία, η Παλαιστίνη, το Καμερούν και το Ιράν, να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης στην Ελλάδα. Σημειώστε πως, το πρόγραμμα προσέλκυσε τεράστιο ενδιαφέρον από την προσφυγική κοινότητα, με περίπου 400 άτομα να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής. Κατά τη διάρκεια της απονομής, αρκετοί από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εξέφρασαν την βαθιά ευγνωμοσύνη τους προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, την ελληνική Πολιτεία, την Catholic Relief Services και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την ευκαιρία που τους δόθηκε στο να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης και να μπορούν να οδηγήσουν όχι μόνο κυριολεκτικά κάποιο αυτοκίνητο, αλλά και να «οδηγήσουν» στην ίδια τους τη ζωή προς καλύτερα μονοπάτια (σ.σ. μια εκ των συμμετεχόντων ολοκλήρωσε τις ευχαριστίες της λέγοντας «Thank you for the opportunity to drive... my life!»).


«Τα μαθήματα οδήγησης και οδικής ασφάλειας μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό και αποτελεσματικό τρόπο εισαγωγής των προσφύγων στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της Ελλάδας» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Jean Todt.

«Τα μαθήματα οδήγησης και οδικής ασφάλειας μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό και αποτελεσματικό τρόπο εισαγωγής των προσφύγων στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της Ελλάδας» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Jean Todt.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σε πρώτο πλάνο η οδική ασφάλεια για τον Jean Todt

Στα πλαίσια της επίσκεψης του Ειδικού Απεσταλμένου στην Ελλάδα είναι να υποστηριχθεί η ενίσχυση των επενδύσεων για ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα, να τεθεί η οδική ασφάλεια ως προτεραιότητα της πολιτικής ατζέντας και να διασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή του νέου Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης για τη Νέα Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια με στόχο να μειωθεί σε όλο τον κόσμο ο αριθμός των θυμάτων στους δρόμους κατά το ήμισυ έως το 2030.

«Τα μαθήματα οδήγησης και οδικής ασφάλειας μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό και αποτελεσματικό τρόπο εισαγωγής των προσφύγων στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της Ελλάδας. Ο οποίος μπορεί επίσης να τους βοηθήσει να βρουν εργασία και τελικά να ενταχθούν πλήρως. Ελπίζω ότι το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα προσελκύσει περισσότερους φορείς και δωρητές, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί προς όφελος περισσότερων προσφύγων και της εθνικής οικονομίας και κοινωνίας γενικότερα», σχολίασε ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για θέματα Οδικής Ασφάλειας, κ. Jean Todt.

«Για πολλούς πρόσφυγες στην Ελλάδα, το να μην μπορούν να οδηγήσουν νόμιμα αποτελεί τεράστιο εμπόδιο, ιδίως για την εύρεση εργασίας. Αυτό το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας βοηθά τους πρόσφυγες να χαράξουν τον δρόμο τους προς την ανεξαρτησία και την ένταξη, εκπαιδεύοντάς τους ως ασφαλείς οδηγούς και υποστηρίζοντάς τους προκειμένου να περάσουν τις εθνικές εξετάσεις για την άδεια οδήγησης», τόνισε η Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κα Maria Clara Martin.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

OPEL NEA MONTELA
test center