Δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα: Στο κινητό μας από τον Απρίλιο!

Δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα: Στο κινητό μας από τον Απρίλιο!

6.543 Επισκέψεις στο άρθρο (3/2/2022)

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή έκανε γνωστό πως από αυτόν τον Απρίλιο, το wallet του κινητού μας τηλεφώνου θα μπορεί να περιλαμβάνει την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησής μας.

Δίπλωμα και ταυτότητα στο κινητό μας από τον Απρίλιο

Η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησής μας θα μπορεί σύντομα να περιλαμβάνεται μέσα στο wallet του κινητού κάθε πολίτη, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς στο ΣΚΑΙ. «Τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου νομίζουμε ότι θα είναι έτοιμο, έτσι ώστε να μπορούμε να συμπεριλάβουμε στο wallet του κινητού μας την ταυτότητά μας, για κάθε νόμιμη χρήση αλλά και το δίπλωμα οδήγησης», σημείωσε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τμήμα της ταυτότητας χρησιμοποιείται ήδη στα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Τμήμα της ταυτότητας χρησιμοποιείται ήδη για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού, όμως πλέον θα χρησιμοποιείται κανονικά η ταυτότητα για κάθε νόμιμη χρήση.

Τελειώνει η ταλαιπωρία των Ελλήνων του εξωτερικού

Ο κ.Γεωργαντάς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ταλαιπωρία των Ελλήνων του εξωτερικού, όταν έπρεπε να διευθετήσουν ένα ληξιαρχικό ζήτημα μέσω προξενείου και φορέων που βρίσκονται στην Ελλάδα σημειώνοντας: «Μέχρι τώρα υπήρχε μια μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών που ζουν στο εξωτερικό, όταν προ προέκυπτε ένα ληξιαρχικό ζήτημα, όπως μια γέννηση, ένας θάνατος ή ένας γάμος. Έπρεπε να πάνε στις προξενικές αρχές, οι οποίες προωθούσαν ταχυδρομικώς το αίτημά τους στην Ελλάδα για να διευθετηθεί εδώ στο Ειδικό Ληξιαρχείο. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι υπάλληλοι του προξενείου μπορούν να καταχωρούν το γεγονός ψηφιακά και να αποκτούν πρόσβαση στο μητρώο πολιτών και να γίνεται εγγραφή την ίδια στιγμή. Η καθυστέρηση πολλών μηνών, έγινε θέμα λίγων ωρών».

Μπαίνουμε σε νέα εποχή!
- Δεν θα χρειάζεται να κουβαλάμε δίπλωμα και ταυτότητα μαζί μας
- Τμήμα της ταυτότητας χρησιμοποιείται ήδη στα πιστοποιητικά εμβολιασμού
Θα γίνει έτσι πιο εύκολη η ζωή μας; Mήπως πλέον θα πρέπει να έχουμε το κινητό μας «σαν τα μάτια μας»;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto