Δοκιμάζεται και έρχεται το νέο Nissan Qashqai e-Power

Δοκιμάζεται και έρχεται το νέο Nissan Qashqai e-Power

8.669 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2021)

Τις τελευταίες του δοκιμές εξέλιξης πραγματοποιεί το νέο Nissan Qashqai e-Power πριν το μοντέλο γίνει διαθέσιμο στις αγορές το 2022!

Το πρώτο μοντέλο e-Power της Nissan στην Ευρώπη

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Nissan εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη του πρώτου μοντέλου e-Power που θα πωληθεί στην Ευρώπη. Το νέο Nissan Qashqai θα κάνει το ντεμπούτο του σύντομα λαμβάνοντας ισχύ από το υβριδικό σύστημα e-Power που προκαλεί αίσθηση στην Ιαπωνία και θα έρθει να καθίσει στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου.
 

Δοκιμάζεται στη Νότια Ευρώπη

Αυτή τη στιγμή η διαδικασία ανάπτυξης του νέου Nissan Qashqai e-Power  πραγματοποιείται στη νότια Ευρώπη, όπου το μοντέλο εμφανίστηκε να πραγματοποιεί κάποιες από τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης πριν κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη. Θυμίζουμε πως στην περίπτωση του e-Power μια μπαταρία παρόμοιου μεγέθους και εξόδου ισχύος όπως στα ηλεκτρικά της Nissan συνεργάζεται με έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λτ. μεταβλητής συμπίεσης 157 ίππων, που στην ουσία παίζει το ρόλο της γεννήτριας για την μπαταρία. Η ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία μεταφέρεται στον ηλεκτροκινητήρα ισχύος 190 ίππων με 330 Nm ροπής, που είναι και ο μόνος υπεύθυνος για την κίνηση των τροχών του εμπρόσθιου άξονα. Ως εκ τούτου το Qashqai e-Power θα κινείται μέσω του ηλεκτροκινητήρα αλλά χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία φόρτισης!
 

Θα έχει και τη λειτουργία e-Pedal

Μάλιστα, το ιαπωνικό SUV θα επωφελείται και από την λειτουργία e-Pedal μέσω της οποίας το αυτοκίνητο επιταχύνει με το πάτημα του γκαζιού και επιβραδύνει στο «άσε», φαινόμενο που σύμφωνα με τη Nissan καλύπτει το 90% των καθημερινών σεναρίων οδήγησης.
 

Καμία αλλαγή εξωτερικά  

Εξωτερικά το νέο Nissan Qashqai e-Power δεν αναμένεται να έχει αλλαγές από το μοντέλο που ήδη πωλείται στις αγορές, με εξαίρεση τα απαραίτητα σήματα στο αμάξωμα που θα επιδεικνύουν το σύστημα κίνησης.
 

Λανσάρισμα το 2022

Η νέα ηλεκτροκίνητη έκδοση του Qashqai αποτελεί μέρος της νέας στρατηγικής της μάρκας να λανσάρει τουλάχιστον 23 ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2030. Θα κάνει το ντεμπούτο της στα μέσα του επόμενου έτους με τις πωλήσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Στην τελική ευθεία το πολυαναμενόμενο μοντέλο!
-Το πρώτο μοντέλο e-Power της Nissan στην Ευρώπη θα είναι το Qashqai.
-Θα κινείται σαν ηλεκτρικό αλλά δε θα χρειάζεται φόρτιση.
-Θα οδηγείται και με ένα πεντάλ (e-Pedal).
-Έρχεται το 2022.
Θα «σκαρφαλώσουν» ακόμα περισσότερο οι πωλήσεις του Qashqai με αυτό το σύστημα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center