Δοκιμάζεται στα 321 χλμ./ώρα το Venom F5 (+vid)

1.631 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2021)

Απείρου κάλλους είναι οι αεροδυναμικές δοκιμές που πραγματοποιεί το Hennessey Venom F5 και η εταιρεία φρόντισε να μας δώσει δείγμα από αυτές δημοσιεύοντας ένα εντυπωσιακό βίντεο που δείχνει το μοντέλο στα 321 χλμ./ώρα και μάλιστα έχοντας διαθέσιμο το 50% της συνολικής ισχύος!

Η Hennessey τον περασμένο Φεβρουάριο ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις της στο Τέξας της αεροδυναμικές δοκιμές του Venom F5, ωστόσο στη συνέχεια αυτές μετακινήθηκαν σε μια πρώην εγκατάσταση της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ στο Αρκάνσας. Εκεί η εταιρεία χρησιμοποίησε έναν διάδρομο 3,5 περίπου χιλιομέτρων, προκειμένου ο επικεφαλής μηχανικός John Heinricy να έχει όλο το χώρο που χρειάζεται προκειμένου να δοκιμάσει τα όρια του μοντέλου και να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα.
 
Όπως αναφέρει η εταιρεία, για αυτό το στάδιο των δοκιμών, ο twin-turbo V8 6,6 λίτρων κινητήρας δέχτηκε μείωση της ισχύος προσφέροντας 912 άλογα, ισχύς περίπου η μισή απ ότι μπορεί να προσφέρει (1.843 άλογα). Ακόμα και έτσι το Venom F5 πάτησε στον αεροδιάδρομο για τις δοκιμές και έφτασε ταχύτητες έως και τα 321 χλμ./ώρα.
 
Πλέον η Hennessey αναφέρει  πως η πρώτη φάση των δοκιμών ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Τώρα σειρά έχει η δεύτερη φάση που επικεντρώνεται στο χειρισμό. Αυτός θα είναι και ο λόγος που οι υπεύθυνοι σχεδιάζουν να επισκεφτούν μία σειρά από πολλές διαφορετικές πίστες όπως η Laguna Seca και το Circuit of the America.   
 
Θυμίζουμε πως μέσω του Venom F5 η Hennessey θέλει να κάνει δικό της το ρεκόρ τελικής ταχύτητας, στοχεύοντας να πιάσει ταχύτητα άνω των 500 χλμ./ώρα!  
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda