• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Οι κλίσεις είναι αισθητές στις στροφές, ωστόσο η συμπεριφορά του C4 Cactus παραμένει ασφαλής και προβλέψιμη.

Ο μειωμένος θόρυβος κύλισης και η άνεση της ανάρτησης του ανανεωμένου Citroen C4 Cactus είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του στο δρόμο.

Οδική συμπεριφορά: Η ανάρτηση κάνει τη διαφορά…

24.701 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/5/2018

Πάει καιρός που η Citroen άφησε πίσω της την ακριβή και σοφιστικέ λύση της υδροπνευματικής ανάρτησης που διακρινόταν για την κορυφαία άνεση των αυτοκινήτων της. Το C4 Cactus ωστόσο στην ανανεωμένη του έκδοση, διαθέτει ένα πολύ πιο απλό αλλά και πάλι καινοτόμο σύστημα ανάρτησης το οποίο αφορά αποκλειστικά τα αμορτισέρ.  Αυτά διαθέτουν το σύστημα Progressive Hydraulic Cushions το οποίο είναι προοδευτικά υδραυλικά μαξιλάρια σε ελεύθερη μετάφραση και έχουν την ιδιότητα να διαχειρίζονται καλύτερα από τα συμβατικά αμορτισέρ την κινηματική του αμαξώματος. Αυτό στην πράξη έχει καταστήσει το C4 Cactus ακόμα πιο άνετο ενώ και η συμπεριφορά του γενικότερα έχει βελτιωθεί παραμένοντας πρωτίστως ασφαλές.

Αρχικά, η ανάρτηση σε αίσθηση είναι πολύ μαλακή και απορροφά εξαιρετικά όλες τις ανωμαλίες του δρόμου, ενώ κάπου εκεί είναι που αντιλαμβάνεσαι και την βασική «δουλειά» του PHC, που είναι να αφήνει εκτός αμαξώματος το ρυθμό των ανωμαλιών. Η ευχάριστη οδική του συμπεριφορά όμως εκτιμάται ακόμα και όταν οι ρυθμοί ανέβουν, με τις κλίσεις του αμαξώματος ναι μεν να είναι υπαρκτές, σε καμία περίπτωση όμως να μην διαταράσσουν την αποτελεσματικότητα του αυτοκινήτου, με τους τροχούς να έχουν σχεδόν πάντοτε επαφή με το δρόμο (σας θυμίζει κάτι;). Και μπορεί αυτό να μην είναι το βασικό πεδίο δράσης του C4 Cactus -κάτι που το αντιλαμβάνεσαι και από την μέτρια αίσθηση από το σύστημα διεύθυνσης-, δεν μπορεί όμως να σε αφήσει αδιάφορο όταν μιλάς για το πιο άνετο αυτοκίνητο της κλάσης. Πάντως, υπάρχουν και περιπτώσεις που η ανάρτηση χάνει την αποτελεσματικότητά της- κάτι που είναι λογικό με βάση την αρχή λειτουργίας της- αφού δεν «προλαβαίνει» να αποσβέσει τις έντονες και διαδοχικές ανωμαλίες. Tα φρένα τέλος με ταμπούρα πίσω, ικανοποιούν με την αίσθηση και την απόδοσή τους.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

23 διαθέσιμα άρθρα για CITROEN  C4 CACTUS

 
Σχολιάστε την είδηση 5 σχόλια