Μάθετε μέσα σε λίγες προτάσεις 5 σημαντικά πράγματα που καλό θα είναι να γνωρίζετε για το νέο Citroen C4 Cactus.

Μάθετε μέσα σε λίγες προτάσεις 5 σημαντικά πράγματα που καλό θα είναι να γνωρίζετε για το νέο Citroen C4 Cactus.

5 πράγματα για το νέο Citroen C4 Cactus

31.931 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2018)

1. Αλλάζει «ρόλο» στην γκάμα της Citroen

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Μετά από 8 χρόνια  πορείας στην αγορά, το C4 δεύτερης γενιάς καταργείται από την γκάμα της Citroen, αφήνοντας στη θέση του έναν άξιο διάδοχο. Το Citroen C4 Cactus «παίζει» έτσι στην ανανεωμένη του έκδοση σε διπλό ταμπλό, ακολουθώντας την τάση της αυτοκίνησης γενικότερα. Ένα μικρομεσαίο με crossover χαρακτήρα που γεμίζει επάξια τις εκθέσεις της Citroen πλαισιώνοντας και τα υπόλοιπα «φρέσκα» μοντέλα της.

2. Το πιο άνετο μικρομεσαίο
Με το ανανεωμένο C4 Cactus, η Citroen επιστρέφει στις παραδοσιακές αξίες της με επίκεντρο την άνεση των αυτοκινήτων της. Η Citroen λανσάρει την φιλοσοφία της τώρα με την ονομασία Advanced Comfort (προηγμένη άνεση) στο ανανεωμένο C4 Cactus. Αυτή διαμορφώνεται από τα νέα αναπαυτικά καθίσματα και την πατενταρισμένη ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions (PHC) με την οποία εφοδιάζεται και που εκτός από άνεση αναβαθμίζει και την ποιότητα κύλισης μέσω και της καλύτερης ηχομόνωσης.

3. Πιο συμβατικό για crossover, πιο ενδιαφέρον για μικρομεσαίο
Η σχεδίαση του ανανεωμένου C4 Cactus έχει ουσιαστικά αλλάξει κατά 90% σε σχέση με την προγενέστερη έκδοσή του, αφαιρώντας από την εμφάνισή του τα  έντονα crossover στοιχεία όπως τα «airbumps», τα οποία πλέον είναι μικρότερα και έχουν τοποθετηθεί σε πιο διακριτική θέση χαμηλά στα πλαϊνά του αμαξώματος. Η νέα σχεδίαση το «μεγάλωσε» ελαφρώς σε διαστάσεις, όμως το καθιστά πιο κομψό και το εντάσσει με καλύτερο τρόπο στην οικογένεια της Citroen όπως αυτή έχει διαμορφωθεί και με τα νεότερα μοντέλα της. 

4. Νέα γκάμα κινητήρων
Για να ανταποκριθεί καλύτερα στην νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του, το C4 Cactus εφοδιάζεται με πιο πλούσια γκάμα κινητήρων. Βασική είναι η έκδοση με τον 1,2 λίτρων PureTech ατμοσφαιρικό κινητήρα των 82 ίππων, ενώ στις υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις αυτού του συνόλου, το C4 Cactus αποδίδει 110 ή 130 ίππους ανάλογα με την έκδοση. Στους diesel ο 1,6 BlueHDi κινητήρας θα βρίσκεται και πάλι κάτω από το καπό του με 100 ίππους, όμως η γκάμα του θα διευρυνθεί αργότερα και με την την πιο ισχυρή έκδοση του ίδιου κινητήρα, με 120 ίππους. Παράλληλα, καταργήθηκε το αυτοματοποιημένο κιβώτιο ETG, δίνοντας τη θέση του στο εξαιρετικό αυτόματο EAT6 κιβώτιο το οποίο διατίθεται σε συνδυασμό με τον 1,2 λτ. PureTech των 110 ίππων.

5. Κάνει την τεχνολογική του υπέρβαση…
Το C4 Cactus κάνει την τεχνολογική του υπέρβαση στην ανανεωμένη του έκδοση, φέρνοντας όλα τα νεότερα σύγχρονα μέσα ασφάλειας και άνεσης που διαθέτει η Citroen. Στο βασικό και έξτρα εξοπλισμό του υπάρχουν 12 χρήσιμα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (από αυτόματο φρενάρισμα και σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας, μέχρι σύστημα ελέγχου τυφλού σημείου και ελέγχου κόπωσης του οδηγού). Επίσης το σύστημα infotainment διαθέτει αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας χάρη στα Apple CarPlay, Android Auto και MirrorLink.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green