2 φωτογραφίες »

Ιδιαίτερα αυξημένες είναι και οι εκτός δρόμου δυνατότητες του Jeep Compass στην έκδοση 4xe.

Οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας

60.255 Επισκέψεις στο άρθρο (29/8/2021)

Στο δρόμο: ¶νετο και ενδιαφέρον όσο επιτρέπει το βάρος, ικανότατο εκτός

Το Compass 4xe είναι άνετο παρά το επιπλέον βάρος που του προσθέτουν οι μπαταρίες και προβάλλει και καλή ποιότητα κύλισης.

Το Compass 4xe είναι άνετο παρά το επιπλέον βάρος που του προσθέτουν οι μπαταρίες και προβάλλει και καλή ποιότητα κύλισης.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Οδηγικά και αυτή η έκδοση του Jeep Compass είναι ευχάριστη και αποτελεσματική ικανοποιώντας σε κάθε περίπτωση τον οδηγό. Η ανάρτηση που είναι πιο σφιχτή προσφέρει καλά επίπεδα άνεσης και υψηλά επίπεδα ποιότητας κύλισης που ενισχύονται και από την αποτελεσματική ηχομόνωση. Το αυξημένο βάρος δεν επηρεάζει ιδιαίτερα την οδική του συμπεριφορά σε δρόμο με στροφές, παραμένοντας ικανό και σβέλτο, ενώ όπου ο οδηγός υπερβάλει και ξεπεράσει τα όρια πρόσφυσης που του προσφέρει η τετρακίνηση, επεμβαίνουν τα ηλεκτρονικά του για την διατήρηση της τάξης.

Τα προγράμματα οδήγησης του συστήματος SELEC-TERRAIN® προσαρμόζουν το οδηγικό προφίλ ανάλογα με τις οδικές συνθήκες (Auto, Snow, Sand και Mud) και αυτές αναλαμβάνουν να ρυθμίσουν την πρόσφυση ανάλογα με το τερέν. Ο οδηγός έχει επιπλέον και 3 επιλογές για το σύστημα 4κίνησης, που είναι ο υποπολλαπλασιασμός των σχέσεων (κοντά) και το κλείδωμα της 4κίνησης σε ποσοστό 50-50, αλλά και το σύστημα ελέγχου σε κατάβαση. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την μαλακή ανάρτηση και το αυξημένο ύψος του αμαξώματος από το έδαφος των 201 χλστ., επιτρέπουν στο Plug-In Hybrid Compass να συνεχίσει να ξεχωρίζει για την αποτελεσματικότητά του και σε εκτός δρόμου διαδρομές. Σε αυτές τις συνθήκες το ελαφρύ τιμόνι είναι πλεονέκτημα, ωστόσο εντός δρόμου δεν προδιαθέτει για σβέλτη οδήγηση και είναι και αργό.

Τέλος, σε κάθε περίπτωση τα φρένα επαρκούν για την ασφαλή ακινητοποίησή του αφού παρά τα 1.935 κιλά βάρους χρειάζονται 37,4 μέτρα για το 100-0 χλμ./ώρα.


Η γνώμη μας
+ Κατανάλωση, επιδόσεις, ποιότητα κατασκευής και κύλισης, τετρακίνηση με «κλείδωμα» και «κοντά», συμπεριφορά εντός και εκτός δρόμου, εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, σχεδίαση
- Bάρος, αίσθηση τιμονιού, θόρυβος κύλισης και τροχοί 19 ιντσών



Το Jeep Compass ιδιαίτερα στην έκδοση 4xe αποτελεί ένα ξεχωριστό και high-tech αυτοκίνητο της μικρομεσαίας SUV κατηγορίας. Παράλληλα μέσα στα ξεχωριστά του χαρακτηριστικά συγκαταλέγεται και το γεγονός πως είναι ένα πραγματικό SUV σε εκτός δρόμου διαδρομές, κάτι που δύσκολα μπορεί να βρει κανείς. Η τιμή του σε βάζει σε σκέψεις ή καλύτερα σε μαθηματικούς υπολογισμούς ως προς το όφελος σε βάθος χρόνου χρησιμοποιώντας το ως ηλεκτρικό, όμως αυτό ισχύει άλλωστε για κάθε αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί Plug-In Hybrid τεχνολογία.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw