Δοκιμή: CUPRA Formentor με 150 PS
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: CUPRA Formentor με 150 PS

63.503 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2021)

Με εμφάνιση που τα σπάει και ένα καλοστημένο σύνολο, η βασική έκδοση του Formentor είναι σπορτίφ και απολαυστική, ακόμα και χωρίς τα πολλά άλογα που μας έχει συνηθίσει η CUPRA.

Ετοιμοπαράδοτο με γονίδια CUPRA & «καρδιά» SEAT

Μπορεί να γνωρίσαμε την CUPRA ως το τμήμα βελτιώσεων της SEAT, ωστόσο εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί ως ανεξάρτητη υπό-μάρκα που ακολουθεί τη δική της στρατηγική με ειδίκευση φυσικά στις σπορ προτάσεις. Ποιός ο καλύτερος τρόπος λοιπόν να το βροντοφωνάξει αυτό, από το λανσάρισμα ενός νέου ολόδικού της μοντέλου, εντελώς διαφορετικό από τη γκάμα της μαμάς εταιρείας; Και μάλιστα ενός μοντέλου που έρχεται να σταθεί απέναντι -και- από τα υπόλοιπα μοντέλα του ομίλου στην καυτή κατηγορία των οικογενειακών SUV, όντας όχι μια GTI πρόταση όπως θα περίμενε κανείς. Εκτός αυτού, το CUPRA Formentor είναι ένα από τα λίγα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά!

CUPRA με 150 ίππους γίνεται;

Ο λόγος για το Formentor το οποίο μπορεί να το γνωρίσαμε αρχικά στην σπορ έκδοση «VΖ» των 310 ίππων, ωστόσο βγαίνει και σε πιο «γήινες» και εμπορικές θα συμπληρώναμε, εκδόσεις από 150 ίππους.  Δε θα σας κρυφτούμε, όταν ακούσαμε τον αριθμό 150 ένα μικρό ξενέρωμα το νιώσαμε, αλλά από την άλλη φούντωσε και η περιέργειά μας να δούμε πως θα καταφέρει η ισπανική μπράντα να περάσει το DNA της σε ένα καθημερινό C-SUV. Από την άλλη βέβαια το βασικό Formentor με κόστος από 29.790 ευρώ ουσιαστικά ανοίγει το πιθανό πελατολόγιο της CUPRA, όντας πιο προσιτό οικονομικά ακόμα και αν αυτό σημαίνει εκπτώσεις σε διάφορους τομείς. Σίγουρα δεν είναι αμελητέο ποσό, ωστόσο πέρα από τη διαφορετικότητά του, είναι και πολύ πλούσια εξοπλισμένο με στοιχεία όπως 12άρα οθόνη αφής και τριζωνικό κλιματισμό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto