Το εσωτερικό του C3 Aircross είναι με νεανικό αέρα και ευχάριστο γενικά διάκοσμο αλλά και προσεγμένη ποιότητα κατασκευής. Αρκετά πρακτικό και ευρύχωρο, δηλαδή πληροί τις προϋποθέσεις ενός αυτοκινήτου για την πόλη και όχι μόνο.

Η οδική συμπεριφορά του C3 Aircross είναι προσανατολισμένη στην άνεση. Η ανάρτηση απορροφά τις λακκούβες, η ψηλή θέση οδήγησης προσφέρει καλή ορατότητα στις διασταυρώσεις της πόλης, η ποιότητα κύλισης είναι αρκετά καλή.

Δοκιμή: Citroen C3 Aircross με 6άρι κιβώτιο

11.048 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2019)

6-χρονισμός: Το Citroen C3 Aircross με τον κινητήρα 1,2 PureTech των 110 ίππων απέκτησε αυτό που του έλειπε, ένα κιβώτιο ταχυτήτων με 6η σχέση, τονίζοντας περισσότερο τις επιδόσεις του και την ευκολία χρήσης του.

Το μικρό SUV της Citroen, μας είναι αρκετά γνωστό και αρκετές φορές στο παρελθόν έχουμε εκφράσει τα θετικά μας σχόλια για την συνολική του εικόνα και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, όπως η πολυχρηστικότητά του και η άνεση που παρουσιάζει στο δρόμο. Επίσης γνωστός μας είναι και ο κινητήρας 1,2 λτ. του ομίλου PSA. Αυτό που άλλαξε είναι το χειροκίνητο κιβώτιο, αφού το 5άρι που είχε, αντικαταστάθηκε από ένα νέο 6 σχέσεων. (Διαβάστε ακόμη την αναλυτική δοκιμή του Citroen C3 Aircross με τον ίδιο κινητήρα και 5άρι κιβώτιο)

Από 17.760 ευρώ 
Τόσο κοστίζει η έκδοση Feel με τον 1,2 PureTech κινητήρα των 110 ίππων, η οποία προσφέρει ένα αρκετά πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, με μια πλήρη σουίτα συστημάτων ασφαλείας, οθόνη αφής 7 ιντσών και αισθητήρες παρκαρίσματος μεταξύ άλλων. Αν πάντως σας ενδιαφέρουν οι εκτός δρόμου ικανότητες, το C3 Aircross προσφέρεται με Grip Control, όπως το μοντέλο της δοκιμής μας, στην ανώτερη έκδοση Shine με τιμή από 19.920 ευρώ.

Κινητήρας – οδική συμπεριφορά: Με περισσότερο νεύρο και εστιασμένο στην άνεση
Ο 1.200άρης κινητήρας με τους 110 ίππους και τα 205 Nm ροπής σε συνδυασμό με το 6άρι σασμάν, τα καταφέρνει περίφημα, πετυχαίνοντας καλύτερες ρεπρίζ και κρατώντας την κατανάλωση σχεδόν στα ίδια επίπεδα (6,8 λτ./100 χλμ.). Αρκετά ήσυχο για μοτέρ τριών κυλίνδρων και με περισσότερο νεύρο από πριν χάρη στην πιο πυκνή κλιμάκωση του κιβωτίου. Από εκεί και πέρα τα οδηγικά χαρακτηριστικά του είναι εστιασμένα στην άνεση, μέσω της μαλακής ρύθμισης της ανάρτησης, ενώ σε πιο γρήγορες διαδρομές, το αμάξωμα παρά τις κλίσεις που εμφανίζει δεν επηρεάζει την αίσθηση ασφάλειας που νιώθεις. 

Η άποψή μας
To 6τάχυτο κιβώτιο έδωσε επιπλέον θετικούς πόντους στο C3 Aircross, προσφέροντας λίγο παραπάνω νεύρο στο γαλλικό μοντέλο. Τα ιδιαίτερα πολυχρηστικά χαρακτηριστικά δίνουν το κάτι διαφορετικό στην κατηγορία και σίγουρα το γαλλικό μοντέλο είναι από τους δυνατούς παίχτες.

+ Εμφάνιση, χώροι, πρακτικότητα, ποιότητα κατασκευής, άνεση
- Σκληρά πλαστικά στο εσωτερικό, έλλειψη σπορ οδηγικού χαρακτήρα

AUTOFIT PASXA
vw