Δοκιμάσαμε πρώτοι στην Ελλάδα το νέο Fiat Tipo χάτσμπακ με τον 1.600άρη diesel κινητήρα απόδοσης 120 ίππων. Τι εικόνα εμφανίζει στο δρόμο; Θα το αγοράζατε;
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμάσαμε πρώτοι στην Ελλάδα το νέο Fiat Tipo χάτσμπακ με τον 1.600άρη diesel κινητήρα απόδοσης 120 ίππων. Τι εικόνα εμφανίζει στο δρόμο; Θα το αγοράζατε;

Δοκιμή: Νέο Fiat Tipo 5d

81.139 Επισκέψεις στο άρθρο (7/3/2017)

Tipo is (hatch)back. Η πεντάθυρη έκδοση του νέου Fiat Tipo είναι ουσιαστικά αυτή που αναβιώνει το όνομα Tipo στη σύγχρονη γκάμα της Fiat, ξαναβάζοντάς την παράλληλα στην καρδιά της μικρομεσαίας κατηγορίας.

What`s new
- Με 1,6 λίτρων diesel κινητήρα 120 ίππων
- Καίει 6,1 λτ./100 χλμ.

Η ανάρτηση προσφέρει καλά επίπεδα άνεσης σε ταξίδια, χωρίς να είναι ιδιαίτερα μαλακή.

Η ανάρτηση προσφέρει καλά επίπεδα άνεσης σε ταξίδια, χωρίς να είναι ιδιαίτερα μαλακή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

- Από 12.990 ευρώ με έκπτωση το βενζίνη και 15.700 ευρώ τo diesel
 
Μετά τη σεντάν έκδοση του Fiat Tipo την γκάμα του ενισχύει η πιο δυναμική πεντάθυρη έκδοση, η οποία ξαναβάζει την Fiat στο παιχνίδι των μικρομεσαίων μετά από αρκετά χρόνια απουσίας της από την συγκεκριμένη κατηγορία. Το πεντάθυρο Fiat Tipo είναι ένα κομψό οικογενειακό αυτοκίνητο, με μεγάλους χώρος και ανάλογα με την έκδοση κινητήρα που εφοδιάζεται ξεχωρίζει για το Value for Money επίπεδο που διαμορφώνει. Εμείς δοκιμάζουμε την πιο ακριβή, αλλά και πιο ικανή έκδοσή του με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων πετρελαίου (των 120 ίππων), η οποία ξεκινά από τα 17.550 ευρώ (με έκπτωση 800 ευρώ), στην έκδοση Business με τον εξοπλισμό να είναι πλούσιος. Η βασική όλων έκδοση Pop με κινητήρα 1,4 λίτρων βενζίνης (95 ίπποι) κοστίζει 12.990 ευρώ (με έκπτωση 1.210 ευρώ), τιμή που επιβεβαιώνει τον «χαρισματικό» του χαρακτήρα όντας μια εκ των πιο προσιτών προτάσεων στην αγορά της συγκεκριμένης κατηγορίας.
 
Εμφάνιση: Με στοιχεία από το σεντάν, αλλά πολύ πιο καλαίσθητο
Αισθητικά η πεντάθυρη έκδοση του νέου Fiat Tipo «πατάει» πάνω στις σχεδιαστικές γραμμές της σεντάν έκδοσης, ωστόσο η απουσία του επιπλέον όγκου αυτομάτως της χαρίζει πιο καλαίσθητο και πιο συμπαγές προφίλ. Μάλιστα, υπάρχουν στοιχεία στη σχεδίασή του τα οποία του προσδίδουν δυναμισμό, όπως π.χ. η μεγάλη μάσκα που ενώνει τα όμορφα φωτιστικά σώματα και το μυώδες καπό στο μπροστινό μέρος. Στο πλάι του αμαξώματος ξεχωρίζει το έντονο νεύρο που το διατρέχει, ενώ η μεγάλη πίσω κολώνα χαρακτηριστικό των χάτσμπακ μοντέλων διαμορφώνει άμεσα πιο δυναμική εικόνα στο εμπνευσμένο σχεδιαστικά ολοκαίνουριο πίσω μέρος. Εκεί ξεχωρίζουν τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά φωτιστικά σώματα και ο μυώδης προφυλακτήρας συμπληρώνοντας το σύγχρονο παρουσιαστικό του νέου 5θυρου Fiat Tipo. Αν και η ίδια η Fiat υποστηρίζει ότι το νέο Fiat Tipo σχεδιάστηκε εξΆ αρχής ως σεντάν, η υλοποίηση της πεντάθυρης έκδοσής του κρίνεται απόλυτα πετυχημένη. Το μήκος του 5θυρου Fiat Tipo είναι στα 4,37 μ. είναι δηλαδή μικρότερο από το σεντάν κατά 164 χλστ. ωστόσο έχει κατά 2 χλστ. μεγαλύτερο μεταξόνιο, με τις υπόλοιπες διαστάσεις να είναι ίδιες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto