Δοκιμή: Νέο Fiat Tipo Cross με 100 άλογα
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Νέο Fiat Tipo Cross με 100 άλογα

125.034 Επισκέψεις στο άρθρο (20/7/2021)

Tipo-τα δεν το σταματά! Η Fiat μπαίνει στην κατηγορία των οικογενειακών crossover μέσω του γνωστού Tipo, στις cross εκδόσεις του, το οποίο πλέον ανανεώθηκε αισθητικά και αναβαθμίστηκε τεχνολογικά διατηρώντας το VFM χαρακτήρα του.

Το Fiat Tipo μπορεί να μην είναι από τα μοντέλα που το ακολουθεί φανατικό κοινό, ωστόσο αυτό δεν το έχει δυσκολέψει να καταγράφει μια πετυχημένη πορεία εδώ και μια πενταετία που η τελευταία γενιά βρίσκεται στο προσκήνιο, με πάνω από 670.000 πωλήσεις, μόνο στην Ευρώπη. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερο πως η Fiat δεν είχε κάποιον εκπρόσωπο στην κατηγορία των οικογενειακών SUV και δεν είχε στα πλάνα της την κατασκευή από του μηδενός ενός νέου C-SUV.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Από τη στιγμή λοιπόν που η πρώτη ύλη υπήρχε, η Fiat ορθά σκεπτόμενη, αποφάσισε να δημιουργήσει στο μικρομεσαίο της μια crossover εκδοχή, ώστε να αποσπάσει ένα μερίδιο από το segment των C-SUV/Crossover. Έτσι με την ανανέωση του μοντέλου λάνσαρε και τις νέες cross εκδόσεις του, παράλληλα, με τις ήδη υπάρχουσες χάτσμπακ σεντάν και στέισον βάγκον, ενώ άλλαξε και την γκάμα των κινητήρων, η οποία πλεόν απαρτίζεται από τον 1.000άρη βενζίνης σε απόδοση 100 ίππων και τους 1,3 και 1,6 ΜTJ πετρελαίου με 95 και 120 ίππους αντίστοιχα.

Με καλή τιμή, από 14.990 το 5θυρο & 17.450 το Cross
Σημαντικό ρόλο στην αποδοχή του ιταλικού μικρομεσαίου από το αγοραστικό κοινό έχουν παίξει οι καλές τιμές του, τις οποίες φρόντισε να διατηρήσει και μετά την ανανέωση. Η αρχική τιμή του είναι στα 14.990 ευρώ για την πεντάθυρη έκδοση, ενώ το Crossover Tipo είναι διαθέσιμο από 17.450 ευρώ (με έκπτωση 1.300 ευρώ) στην έκδοση City Cross με τον κινητήρα βενζίνης, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οθόνη αφής 7``, προβολείς ομίχλης, φώτα ημέρας LED και cruise control, όχι όμως και σύστημα αυτόνομης πέδησης.
Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
moto