Δοκιμή: Νέο Ford Focus ντίζελ

53.631 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2019)

Focus στην ευκολία: Η έκδοση του Focus με το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων εστιάζει στην ευκολία χωρίς να θυσιάζει την απόλαυση που «παραδοσιακά» συνοδεύει το μικρομεσαίο Ford.

Η γκάμα του Focus 4ης γενιάς φέρνει μαζί της κι ένα νέο 8τάχυτο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής το οποίο συνδυάζεται τόσο με τις βενζινοκίνητες όσο και με τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του. Τι προσφέρει όμως ένα τέτοιο κιβώτιο σε ένα αυτοκίνητο που είναι σημείο αναφοράς στην κατηγορία για την οδική του συμπεριφορά; Εξετάζουμε τον συνδυασμό αυτού του κιβωτίου με τον πετρελαιοκινητήρα των 120 ίππων στην έκδοση ST-Line, η τιμή του οποίου ορίζεται στα 25.684 ευρώ.

Εμφάνιση: Δυναμικό και πολλά υποσχόμενο σε όψη
H σπορ αισθητική της έκδοσης ST-Line του νέου Focus εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο το ποιόν του, αποτελώντας και σε αισθητικό επίπεδο ένα δυναμικό αυτοκίνητο. Οι επιθετικοί προφυλακτήρες, το χαμηλότερο από το έδαφος ύψος του αμαξώματος και τα έντονα νεύρα που ενσωματώνει η 4η γενιά του, του προσδίδουν έντονο δυναμισμό που φυσικά δεν διαφοροποιείται ούτε στην πετρελαιοκίνητη έκδοσή του με τα χαρακτηριστικά της έκδοσης ST-Line.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
test center