21 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Ford Focus Active mild hybrid με 155 PS

113.012 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2021)

To Focus λαμβάνει την ήπια υβριδική τεχνολογία της Ford με τη νέα έκδοση των 155 ίππων να είναι η ισχυρότερη της γκάμας και παράλληλα αρκετά οικονομική σε κατανάλωση. Ο συνδυασμός με το Active αμάξωμα διευρύνει το πεδίο δράσης προσδίδοντας έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα.


Η Ford τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται σε διαδικασία εξηλεκτρισμού, εφοδιάζοντας όλα της τα μοντέλα με υβριδικό σύστημα. Το Focus, όπως ήδη έχουμε δει στα Puma και Fiesta, πλέον γίνεται ήπια υβριδικό, με βάση τον 1.000άρη EcoBoost κινητήρα MHEV ο οποίος αποδίδει 125 ή όπως στο μοντέλο της δοκιμής μας 155 ίππους. Η τελευταία είναι και η ισχυρότερη του μοντέλου, με εξαίρεση φυσικά τις ST, αντικαθιστώντας τον 1.500άρη EcoBoost που έβγαινε με 150 ή 182 ίππους.

To νέο σύνολο θα το συναντήσουμε στις εκδόσεις Connected, ST-Line και Active με την τελευταία, το μοντέλο της δόκιμής μας, να διαθέτει κάποια crossover χαρακτηριστικά και στοιχεία εμφάνισης, «καλύπτοντας» το κενό ανάμεσα στο «απλό» Focus και τα SUV της μάρκας, με την Ford να προσφέρει ένα ελαφρώς διαφοροποιημένο σασί για καλύτερη απόδοση σε off-road διαδρομές.

Με «αγριεμένη» εμφάνιση οι εκδόσεις Active
Αισθητικά διαθέτει ένα σαφώς πιο περιπετειώδες στυλ, με διαφοροποιημένη μάσκα και προφυλακτήρες, μαύρα πλαστικά προστατευτικά στις άκρες του αμαξώματος, μεγαλύτερη κατά 34 χλστ. απόσταση από το έδαφος, ζάντες 17 ιντσών με μεγαλύτερο προφίλ ελαστικών, ποδιές στους προφυλακτήρες, ράγες οροφής και σπόιλερ στο πίσω μέρος. Στοιχεία που δίνουν μια νότα περιπέτειας στην εμφάνιση, αλλά και ελαφρώς πιο επιβλητική συνολικά παρουσία, διατηρώντας τη δυναμική του εμφάνιση όπως και στις «απλές» εκδόσεις.

Στο εσωτερικό της η έκδοση Active του Focus δεν διαφέρει σημαντικά από τις υπόλοιπες εκδόσεις, προτάσσοντας high-tech και ποιοτικό διάκοσμο, ενώ προαιρετικά προσφέρεται και πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων με διάσταση 12,3 ιντσών. Ουσιαστικά μόνο τα καθίσματα της έκδοσης είναι διαφορετικά τα οποία και πάλι διαμορφώνουν μια ευχάριστη θέση οδήγησης. 

Από 21.894 στη βασική, από 23.199 στην έκδοση Active
Η τιμή του υβριδικού Focus των 155 ίππων εκκινεί από τα 21.894 ευρώ στο επίπεδο εξοπλισμού Connected, το οποίο αν και βασικό είναι πλούσιο, με πλήρη σουίτα συστημάτων ασφαλείας, το σύστημα infotainment SYNC3 με οθόνη αφής 8 ιντσών, φωνητικές εντολές, την εφαρμογή FordPass Connect και πλοήγηση, κάμερα οπισθοπορείας και ζάντες αλουμινίου μεταξύ άλλων.

Η Active έκδοση της δοκιμής μας με το ίδιο σύνολο είναι διαθέσιμη από 23.199 ευρώ και πέρα από τα crossover χαρακτηριστικά, στον εξοπλισμό θα συναντήσουμε μεγαλύτερες ζάντες, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό και είσοδο στο όχημα χωρίς κλειδί. Σε κάθε περίπτωση, όπως και όλα τα μοντέλα της Ford, το Focus συνοδεύεται από εγγύηση 8 ετών, ενώ ανά περιόδους υπάρχουν και προωθητικά προγράμματα με έξτρα εξοπλισμό και εκπτώσεις.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
test center