Δοκιμάζουμε το νέο Kia Picanto με τον 1.000άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 67 ίππων. Πως τα καταφέρνει στο δρόμο; Διαβάστε την αναλυτική μας δοκιμή.

Τόσο εντός όσο και εκτός πόλης, το Picanto έχει ενδιαφέρον οδηγικό χαρακτήρα ευχαριστώντας σε κάθε περίπτωση τον οδηγό του με την άνεση και την σταθερότητά του.

Οι επιδόσεις του μοντέλου στη συγκεκριμένη έκδοση βρίσκονται στο μέσο όρο της κατηγορίας.

Δοκιμή: Νέο Kia Picanto με 67 PS

70.598 Επισκέψεις στο άρθρο (29/12/2017)

Ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή του προηγούμενου, το Picanto 3ης γενιάς νοστίμεψε πολύ και αποτελεί ένα από τα πιο πικάντικα μίνι αυτοκίνητα της αγοράς σήμερα.

What is new
- 3ης γενιάς Picanto 
- Μεγαλύτερο μεταξόνιο
- Κινητήρας 1,0 λτ. με 67 ίππους
- Καίει 5,3 λτ./100χλμ.
- Τιμή από 10.290 ευρώ
 
Η προϊοντική επίθεση της Kia συνεχίζεται και εντείνεται από το μικρότερο και νεότερο μέλος της. Το Picanto είναι το entry level αυτοκίνητο στην γκάμα της Kia και παίζει στη νευραλγική κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων πόλης, όμως από αυτό κι όλας είναι αισθητή η συνολική αναβάθμιση της φίρμας γενικότερα. Η τρίτη του γενιά, δανείζεται αρκετά -αισθητικά κυρίως- στοιχεία από την προηγούμενη και αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνες της εταιρείας, εκείνο «άρεσε» πολύ. Κάτω όμως από το περιτύλιγμα κρύβει ένα αυτοκίνητο που είναι ικανό όχι μόνο να συνεχίσει να ανταγωνίζεται τα υπόλοιπα, αλλά να πρωταγωνιστήσει. Το νέο Picanto μεγάλωσε σε διαστάσεις, εμπλουτίστηκε η γκάμα του με νέους κινητήρες, εκσυγχρονίστηκε αισθητικά και τεχνολογικά, αναβαθμίστηκε ποιοτικά και χωροταξικά και διατηρώντας τον αξιόπιστο και ευχάριστο καθημερινό του χαρακτήρα, αλλά και την κορυφαία σχέση value for money που ορίζει, νοστιμίζει πολύ την γεύση που περιμένει κάποιος από ένα απλό αυτοκίνητο πόλης. 
 
Aπό 10.290 ευρώ
Οι τιμές του νέου Picanto ξεκινούν από τα 10.290 ευρώ (με έκπτωση) στο επίπεδο εξοπλισμού Inmotion με τον 1.000άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα των 67 ίππων. Πέραν αυτής, διαθέτει άλλες 3 εξοπλιστικές εκδόσεις (Instyle, Premium και GT Line), με την Premium να χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από πλήρης από πλευράς εξοπλισμού διαθέτοντας δερμάτινες επενδύσεις, την οθόνη αφής 7 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, ζάντες αλουμινίου και δισκόφρενα στον πίσω άξονα, με τιμή 11.590 ευρώ. 
 
Εμφάνιση: Χρώμα στην καθημερινότητα
Στα μίνι αυτοκίνητα πόλης που πολλές φορές απευθύνονται εξ ορισμού σε νεανικό κοινό, είναι πολύ βασικό αυτό που θα οδηγείς, να σου αρέσει. Λίγο πολύ δεν υπάρχουν αδιάφορα αισθητικά αυτοκίνητα σε αυτή την κατηγορία, με το καθένα να έχει το δικό του χαρακτήρα και «χρώμα». Το νέο Picanto συνεχίζει την λογική της σχεδίασης του προηγούμενου, «πατάει» όμως σε μεγαλύτερη πλατφόρμα. Διατηρεί ωστόσο αναλλοίωτη την όμορφη και νεανική αισθητική του και μαζί με τις διαστάσεις, αυξήθηκαν σε όγκο και τα βασικά εκφραστικά του μέσα όπως οι αεραγωγοί, τα φώτα, η μάσκα και οι ακμές του αμαξώματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το νέο Picanto να είναι ακόμα πιο επιθετικό αλλά και ακόμα πιο παιχνιδιάρικο σε χαρακτήρα με περισσότερα (11 στο σύνολο) και πιο φανταχτερά χρώματα αλλά και νέες ζάντες.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
test center