Δοκιμή: Ήπια υβριδικό Kia Sportage με 150 ίππους
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Ήπια υβριδικό Kia Sportage με 150 ίππους

138.621 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2023)

Το νέο Kia Sportage γυρίζει εμφατικά σελίδα και περνάει σε άλλο level. Ριζικά ανασχεδιασμένο, με ποιότητα και τεχνολογία που εντυπωσιάζουν και πληρέστατη γκάμα κινητήρων ήρθε με σκοπό να ανακατέψει καλά την τράπουλα στην κατηγορία.

Με άγριες διαθέσεις από την «βασική»

- Φίλε Kia είναι αυτό;
- Ναι, το νέο Sportage.
- Αλήθεια; Να το δω λίγο; Είναι γ@μ@άτο... Θεριό, κοίτα να δεις αμαξάρα η Kia!
- Έχει ανέβει πολλά επίπεδα η Kia τα τελευταία χρόνια.
- Ναι, το ξέρω αλλά… πω τι οθονάρα είναι αυτή μέσα, διαστημόπλοιο… Πόσα άλογα είναι;
- 150. Είναι η βασική έκδοση, με ήπια υβριδικό μοτέρ
- Δηλαδή;
- Αν στα πω όλα τώρα, δεν θα διαβάσεις τη δοκιμή. Μπες στο autotriti.gr και θα τα μάθεις όλα.

Ο παραπάνω διάλογος (είχε και συνέχεια προφανώς) έγινε με τον -εξοικειωμένο στα καινούρια μοντέλα- γείτονα όταν με είδε να παρκάρω το νέο Sportage 5ης γενιάς. Κάπως έτσι, λοιπόν, από μικρές λεπτομέρειες καταλαβαίνεις ότι ένα αυτοκίνητο κάνει κλικ στον κόσμο. Από τον γείτονα που θα ρωτήσει περισσότερα, μέχρι το ύφος του περαστικού ή του διπλανού στο φανάρι.

Το Sportage λοιπόν είναι ένα από αυτά τα μοντέλα χωρίς αμφιβολία. Άλλωστε είναι το «βαρύ χαρτί» της Kia στην Ευρώπη και γι αυτό το λόγο στην αγορά της λανσαρίστηκε με διαφορετικές προδιαγραφές για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια ιστορίας συνολικά και 27 στην ήπειρό μας. Μάλιστα, για πρώτη φορά βλέπουμε τόσες ριζικές αλλαγές σε ένα νέο Sportage, το οποίο φέρνει μια ολοκαίνουρια φιλοσοφία σχεδιασμού, εσωτερικό και τεχνολογίες που ανεβάζουν το επίπεδο, αλλά και μία ευρεία γκάμα κινητήρων (mild hybrid βενζίνη και diesel, full hybrid, plug-in hybrid,) που θα καλύψει τα γούστα του κάθε οικογενειάρχη.

Μην σας πολυκουράζουμε όμως, καθώς το νέο Sportage πλέον έφτασε επίσημα στη χώρα μας και όπως σχεδόν πάντοτε, εδώ στις σελίδες του AutoΤρίτη θα διαβάσετε την πρώτη του δοκιμή, με αναλυτικές μετρήσεις από το Test Center μας, για τη βασική του έκδοση με τον ήπια υβριδικό κινητήρα των 150 ίππων.


Το νέο Sportage έχει ένα πολύ άνετο οδηγικό χαρακτήρα, χάρη στα αυξημένα επίπεδα άνεσης την κορυφαία ποιότητα κύλισης και την ηχομόνωση.

Το νέο Sportage έχει ένα πολύ άνετο οδηγικό χαρακτήρα, χάρη στα αυξημένα επίπεδα άνεσης την κορυφαία ποιότητα κύλισης και την ηχομόνωση.

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEIRAIOS LEASING
OPEL