Δοκιμή: Kia XCeed με 140 ίππους
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Kia XCeed με 140 ίππους

239.928 Επισκέψεις στο άρθρο (1/1/2021)

Το Kia XCeed είναι μια έκδοση με crossover χαρακτήρα, κουπέ αισθητική και ευχάριστο οδηγικό DNA που άλλαξε την κατηγορία. Δοκιμάζουμε την βενζινοκίνητη έκδοση 1,4 λτ. με 140 άλογα.

Η Kia συνεχίζει να ποντάρει πάνω στην επιτυχία του Ceed παρουσιάζοντας µια έκδοση µε πιο crossover χαρακτήρα και αντίστοιχες ικανότητες. Το XCeed δεν είναι φρέσκο ως «ιδέα» καθώς υπάρχουν αντίστοιχες προτάσεις στην αγορά, εντούτοις στην συγκεκριµένη κατηγορία των µικροµεσαίων αυτές είναι ελάχιστες και καµία άλλη δεν ενσωµατώνεται στην γκάµα ενός µοντέλου, ως ανεξάρτητη πρόταση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η 4η διαφορετική έκδοση του Ceed λοιπόν έρχεται µε crossover χαρακτήρα να καλύψει το κενό ανάµεσα στα Ceed και Sportage. Για να το πετύχει αυτό, βασίστηκε στο πολύ καλό Ceed ωστόσο διαθέτει την δική του αισθητική ταυτότητα (Coupe Activity Vehicle το θεωρεί η Kia) και αν και υπερυψωµένο, καταφέρνει να διατηρεί τα κύρια οδηγικά χαρακτηριστικά του Ceed αναλλοίωτα.

Από άποψη διαστάσεων έχει κρατήσει το ίδιο µεταξόνιο (2.650 χλστ.), όµως έχει µήκος 4.395 χλστ. (+85 χλστ. από το Ceed και -90 χλστ. από το Sportage), πλάτος 1.826 χλστ. (+26 χλστ. από το Ceed) και ύψος 1.490 χλστ. (+43 χλστ. από το Ceed, -155 χλστ. από το Sportage), µε τις κύριες διαφορές να εντοπίζονται στους διευρυµένους κατά 25 χλστ. και 60 χλστ. προβόλους, εµπρός και πίσω αντίστοιχα, αλλά και την κατά 42 χλστ. αυξηµένη απόσταση του από το έδαφος σε σχέση µε το Ceed (σ.σ. από 174 έως 184 χλστ. ανάλογα µε την διάσταση των ελαστικών-ζαντών).

Εµφάνιση: Ξεχωρίζει και αρέσει…
Το αισθητικό προφίλ του XCeed είναι µοναδικό και κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο συνολικά όσο και στις λεπτοµέρειες. Αν και υιοθετεί την σχεδιαστική ταυτότητα της Kia και ιδιαίτερα του Ceed, δεν υπάρχει τίποτα πέραν των εµπρός θυρών που να µοιράζονται τα δύο –διαφορετικά- µοντέλα. Οι µεγαλύτερες διαστάσεις και το πιο «σκληροτράχηλο» προφίλ που του χαρίζει η αυξηµένη απόσταση από το έδαφος και τα προστατευτικά περιµετρικά του αµαξώµατος τονίζουν την διαφορετικότητά του, ωστόσο τα βλέµµατα κλέβει µε ευκολία η κουπέ λογικής σχεδίαση του πίσω µέρους. Συνολικά και µέσω των πιο αιχµηρών επιµέρους στοιχείων σε όλες τις επιφάνειές του, το XCeed προβάλλει ένα πιο δυναµικό και premium χαρακτήρα που αρέσει πολύ.

Aπό 20.490 ευρώ µε έκπτωση
Το Kia XCeed είναι διαθέσιµο σε 3 εξοπλιστικά επίπεδα και µε 3 επιλογές κινητήρων βενζίνης και 1 diesel. Η βασική έκδοση µε τον 1.000άρη turbo κινητήρα των 120 ίππων στο επίπεδο Optimum κοστίζει από 20.490 ευρώ, ενώ ένα σκαλοπάτι ψηλότερα στο Premium οι τιµές του ξεκινούν από τα 21.690 ευρώ. Η πλουσιότερη έκδοση Platinum µε τον ίδιο κινητήρα τιµάται από 22.690 ευρώ, ενώ το αυτοκίνητο της δοκιµής µας σε αυτή την έκδοση  µε τον 1.400άρη turbo κινητήρα, ισχύος 140 ίππων, κοστίζει από 24.990 ευρώ. Αξίζει να σηµειωθεί πάντως πως σε κάθε περίπτωση ο εξοπλισµός είναι πλούσιος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto