Δοκιμή: Νέο Lexus NX 450h+
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Νέο Lexus NX 450h+

38.750 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2023)

Premium. Όχι εναλλακτικό. Πρωταγωνιστής! Το παραπάνω διαβάστε το ως δήλωσή μας, ύστερα από τη δοκιμή του νέου Lexus NX. Γιατί πλέον -νομίζουμε- πως το ιαπωνικό SUV δεν πρέπει να θεωρείται ως μια εναλλακτική στα premium D-SUV, αλλά ως ένα μοντέλο που θα βάλει δύσκολα στους Γερμανούς που αλωνίζουν στην κατηγορία.

Premium α λα ιαπωνικά

Τα πολλά λόγια και οι εισαγωγές επί του θέματος είναι περιττά. Γνωστόν τοις πάσι πως η Lexus είναι η premium μάρκα της Toyota, δεδομένο πως στα μάτια των Ευρωπαίων θεωρείται ως εναλλακτική στο γερμανικό lobby (σ.σ. δεν ισχύει το ίδιο για τις ΗΠΑ όπου κυριαρχεί), αναμφίβολα πρόκειται για μια μάρκα πρωταγωνιστή και πρωτοπόρο στα υβριδικά, οπωσδήποτε το NX είναι το δημοφιλέστερο (και εμπορικά) μοντέλο στην γκάμα της.

Για αυτό και θα μπούμε κατευθείαν στο ψητό, το νέας (2ης) γενιάς NX που δοκιμάζουμε εδώ. Μάλιστα, έχουμε την plug-in έκδοσή του, που είναι πολύ σημαντική καθώς πρόκειται για το πρώτο PHEV στην γκάμα της Lexus. Όσο για το ποιος είναι ο ανταγωνισμός του, σε περίπτωση που αναρωτηθήκατε; Μα φυσικά τα Mercedes GLC, Audi Q5 και BMW X3. Ξεκινάμε λοιπόν τον σχολιασμό μας θέλοντας από εσάς να κρατήσετε αυτό μόνο στο μυαλό: Εναλλακτική πρόταση ή πρωταγωνιστής; Απαντήστε στο τέλος.


20άρες ζάντες με 50άρι προφίλ. Δεν κοπανάνε και σε αυτό συμβάλλει η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση.

20άρες ζάντες με 50άρι προφίλ. Δεν κοπανάνε και σε αυτό συμβάλλει η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

AUTOFIT PASXA
vw