Το MINI Countryman Cooper S ALL4 κυριολεκτικά σου φτιάχνει την οδηγική διάθεση, καθώς είναι ευχάριστο αλλά και αποτελεσματικό σε κάθε διαδρομή.

Το MINI Countryman Cooper S ALL4 κυριολεκτικά σου φτιάχνει την οδηγική διάθεση, καθώς είναι ευχάριστο αλλά και αποτελεσματικό σε κάθε διαδρομή.

Κινητήρας

39.671 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2013)

Πάει, αλλά «διψάει»
Το υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο άμεσου ψεκασμού των 1,6 λίτρων με το twin scroll τούρμπο διαθέτει πολιτισμένη λειτουργία, αποδίδει με γραμμικό τρόπο τους 184 ονομαστικούς ίππους και έχει πολλή ροπή από τις χαμηλές στροφές. Ο εν λόγω κινητήρας ταιριάζει «γάντι» με το 4κίνητο Countryman κινώντας το γρήγορα στις επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει παράγοντας ευχάριστη, σπορτίφ χροιά. 

Επιπλέον, το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο είναι καλά κλιμακωμένο και διαθέτει έναν ακριβή και ευχάριστο σε αίσθηση επιλογέα. Το κακό είναι πως, τη θεωρητική μέση κατανάλωση των 6,7 λτ./100 χλμ. δύσκολα την πλησιάζει κανείς στην πράξη, ειδικά αν κινείται σβέλτα, φλερτάροντας με τα 10 λτ./100 χλμ.. Επίσης, οι εκπομπές CO2 φθάνουν τα 157 γρ./χλμ.

Τετρακίνηση ALL4
Το σύστημα ALL4 χρησιμοποιεί ένα ηλεκτροϋδραυλικό συμπλέκτη για τη μεταφορά της ροπής και στους πίσω τροχούς. Σε κανονικές οδηγικές συνθήκες, μέχρι το 50% της κινητήριας ισχύος κατανέμεται στους πίσω τροχούς, ενώ όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, το ποσοστό αυτό φτάνει μέχρι το 100%.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto