5 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Mercedes B 200 d

18.628 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2020)

Η B-Class, με τον «by Mercedes» 2λιτρο turbodiesel κινητήρα και το in-house νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο, δίνει υπεραξία στις οικογενειακές μετακινήσεις.


What is new
- 2λιτρος turbodiesel με 150 άλογα
- 8άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη
- Καίει 6,8 λτ/100 χλμ.
- Με 38.890 ευρώ

Βασισμένη στην πλατφόρμα και στο τεχνολογικό υπόβαθρο της νέας A-Class, η B-Class προβάλλει ένα διαφορετικό προφίλ σχετικά με την ευρυχωρία μιας premium πολυχρηστικής επιλογής. Μάλιστα, την υπεροχή του κόμπακτ (4,414 μέτρα) οικογενειακού μοντέλου της Mercedes έρχεται να τονίσει η έκδοση με τον 2λιτρο turdodiesel κινητήρα και το ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο της μάρκας.

Θα πρέπει να τονιστεί, ειδικά για όσους… «γκρινιάζουν» για τα άλλα μηχανικά σύνολα που έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με άλλους κατασκευαστές, πως η B 200 d (αλλά και η ισχυρότερη 220 d) χρησιμοποιεί 2λιτρο turbodiesel κινητήρα που είναι 100% παιδί της Mercedes. To ίδιο και το (στάνταρ) νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που έχει εξελιχθεί in-house και είναι ελαφρύτερο από το γνωστό 7G-DCT της Getrag.

Αυτά όμως δεν φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού μιας και σε αισθητικό επίπεδο η B 200 d δε διαφέρει σε τίποτα από τις υπόλοιπες παραμένοντας ελκυστική με δυναμικά στοιχεία και εντυπωσιακό αεροδυναμικό συντελεστή (Cd=0,24). Aυτό που βγάζει λίγο μάτι βέβαια, είναι η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης της B-Class, η οποία κοστίζει από 38.890 ευρώ και μπορεί να ανεβεί αρκετά παραπάνω αν κανείς αξιοποιήσει τον μακρύ κατάλογο των τεχνολογικών και πρακτικών gadget, που προσφέρει ο σχετικός κατάλογος. Μάλιστα, κάποια έξτρα είναι διαθέσιμα μόνο με άλλα έξτρα αξεσουάρ ή πακέτα. Πάντως με στάνταρ, μεταξύ άλλων, το MBUX, το 8G-DCT, τον κλιματισμό, τις ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες και το αυτόματο φρενάρισμα, ο βασικός εξοπλισμός ικανοποιεί απόλυτα…

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
test center